Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Newsletter | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Thread Closed 
[solved]Penumbra "crashes" on Startup
Author Message
-=ASH=- Offline
Junior Member

Posts: 2
Joined: May 2007
Reputation: 0
Post: #1
Solved: 1 Year, 9 Months, 1 Week, 5 Days, 4 Hours, 39 Minutes, 41 Seconds ago [solved]Penumbra "crashes" on Startup

Hello today i installed the Demo and it did not run Sad
It shows a black screen and then the following message
Quote:Error!
Your graphics card does not support enough texture units!
I am running a 64Bit Debian System with a GeForce 6600GT
Driver version 1.0-9755
Kernel 2.6.21-1-amd64
-------- THE HPL ENGINE LOG ------------

Creating Engine Modules
--------------------------------------------------------
Creating graphics module
Creating system module
Creating resource module
Creating input module
Creating sound module
Creating physics module
Creating ai module
Creating scene module
--------------------------------------------------------

Initializing Resources Module
--------------------------------------------------------
Creating resource managers
Misc Creation
--------------------------------------------------------

Initializing Graphics Module
--------------------------------------------------------
Init low level graphics
Setting video mode: 800 x 600 - 32 bpp
Init Glee...OK
Setting up OpenGL
  Max texture image units: 32889
  Max texture coord units: 140423080
  Two sided stencil: 0
  Vertex Buffer Object: 0
  Anisotropic filtering: 1
  Max Anisotropic degree: 16
  Multisampling: 0
  Vertex Program: 1
  Fragment Program: 1
  NV Register Combiners: 0
  NV Register Combiners Stages: 8
  ATI Fragment Shader: 0
Creating graphic systems
  Creating Renderer2D
  Renderer2D created
  Creating Renderer3D
   Load Renderer3D gpu programs:
    Extrude
    Diffuse
    Fog
   Creating fog textures: Solid Additive Alpha
   init sky box
  Renderer3D created
Creating screen buffers size 800.000000 : 600.000000
Creating programs
  RendererPostEffects created
Adding engine materials
--------------------------------------------------------

Initializing Sound Module
--------------------------------------------------------
Initializing OpenAL.
  Trying to open audio device... Success!
  Device name:
  OpenAL Version Supported: 1.0
  Number of channels: 32
--------------------------------------------------------

Initializing Game Module
--------------------------------------------------------
Adding engine updates
Initializing script functions
--------------------------------------------------------

User Initialization
--------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------

Exiting Scene Module
--------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------

Exiting Input Module
--------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------

Exiting Sound Module
--------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------

Exiting Graphics Module
--------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------

Exiting Resources Module
--------------------------------------------------------
Done with tilesets
Done with fonts
Done with scripts
Done with particles
Done with sounds
Done with meshes
Done with materials
Done with Gpu programs
Done with images
Destroyed all textures
Done with sound entities
Done with animations
All resources deleted
--------------------------------------------------------

Exiting Physics Module
--------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------

Exiting System Module
--------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------

- Deleting lowlevel stuff.
  Physics
  Sound
  Input
  Resources
  System
  Graphics
HPL Exit was successful!
Deleting ATI shader to 0
Any hints?

Thx Heiko
(This post was last modified: 05-24-2007 04:32 PM by Triet.)
05-24-2007 03:45 PM
Find all posts by this user
Urkle Offline
FG - Associate

Posts: 1,172
Joined: Jul 2006
Reputation: 21
Post: #2
Solved: 1 Year, 9 Months, 1 Week, 5 Days, 4 Hours, 39 Minutes, 41 Seconds ago RE: Penumbra "crashes" on Startup

-=ASH=- Wrote:Hello today i installed the Demo and it did not run Sad
It shows a black screen and then the following message
Quote:Error!
Your graphics card does not support enough texture units!
I am running a 64Bit Debian System with a GeForce 6600GT
Driver version 1.0-9755
Kernel 2.6.21-1-amd64
Max texture image units: 32889
  Max texture coord units: 140423080
  Two sided stencil: 0
  Vertex Buffer Object: 0
  Anisotropic filtering: 1
  Max Anisotropic degree: 16
  Multisampling: 0
  Vertex Program: 1
  Fragment Program: 1
  NV Register Combiners: 0
  NV Register Combiners Stages: 8
  ATI Fragment Shader: 0
Any hints?

Thx Heiko

That does not look correct for an nvidia 6600 (which is what I have).
my 660 shows
Max texture image units: 16
  Max texture coord units: 8
  Two sided stencil: 1
  Vertex Buffer Object: 1
  Anisotropic filtering: 1
  Max Anisotropic degree: 16
  Multisampling: 1
  Vertex Program: 1
  Fragment Program: 1
  NV Register Combiners: 1
  NV Register Combiners Stages: 8
  ATI Fragment Shader: 0

Did you install the 32-bit compatability libs from the nvidia drivers? As it looks like it maybe finding the software GL driver and you forgot to install the 32-bit nvidia libs..

Developing away on one of
Multiple Macs running 10.6, 10.7, 10.8, and 10.9.
Linux, 8-core AMD, 8GB RAM, Fedora 18, nVidia 450 1GB
05-24-2007 04:10 PM
Visit this user's website Find all posts by this user
Thomas Offline
Frictional Games

Posts: 2,634
Joined: Apr 2006
Reputation: 68
Post: #3
Solved: 1 Year, 9 Months, 1 Week, 5 Days, 4 Hours, 39 Minutes, 41 Seconds ago RE: Penumbra "crashes" on Startup

Seems like driver issues. There is graphical support does not seem to equal to what you would expect from a 6600 GT.

Make sure you have the latest drivers.
05-24-2007 04:10 PM
Find all posts by this user
-=ASH=- Offline
Junior Member

Posts: 2
Joined: May 2007
Reputation: 0
Post: #4
Solved: 1 Year, 9 Months, 1 Week, 5 Days, 4 Hours, 39 Minutes, 41 Seconds ago RE: Penumbra "crashes" on Startup

Thx for the quick help Smile
i installed nvidia-glx-ia32 package and HEY it runs
05-24-2007 04:31 PM
Find all posts by this user
Thread Closed 




User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)