Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Newsletter | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Thread Closed 
Full version segfaults on startup
Author Message
micks Offline
Junior Member

Posts: 9
Joined: Mar 2007
Reputation: 0
Post: #1
Solved: 1 Year, 9 Months, 2 Weeks, 1 Day, 16 Hours, 41 Minutes, 46 Seconds ago Full version segfaults on startup

Hello, just bought and downloaded the full version for Linux. All the demo versions ran very well for me, however, the full version only got as far as to accept my serial number, then it segfaulted and it does so ever since.

The system is Ubuntu 7.04 on x86 with nVidia 6600GT and 1.0-9631 driver version. The (hopefully) relevant part of the error log says:

Creating graphic systems
  Creating Renderer2D
  Renderer2D created
  Creating Renderer3D
   Load Renderer3D gpu programs:
    Extrude
CG ERROR : The file could not be read.

Thanks for any hints as for how to fix this & thanks for bringing the game to Linux once again!
(This post was last modified: 05-24-2007 11:04 PM by Elman.)
05-24-2007 11:02 PM
Find all posts by this user
Urkle Offline
FG - Associate

Posts: 1,172
Joined: Jul 2006
Reputation: 21
Post: #2
Solved: 1 Year, 9 Months, 2 Weeks, 1 Day, 16 Hours, 41 Minutes, 46 Seconds ago RE: Full version segfaults on startup

micks Wrote:Hello, just bought and downloaded the full version for Linux. All the demo versions ran very well for me, however, the full version only got as far as to accept my serial number, then it segfaulted and it does so ever since.

The system is Ubuntu 7.04 on x86 with nVidia 6600GT and 1.0-9631 driver version. The (hopefully) relevant part of the error log says:

Creating graphic systems
  Creating Renderer2D
  Renderer2D created
  Creating Renderer3D
   Load Renderer3D gpu programs:
    Extrude
CG ERROR : The file could not be read.

Thanks for any hints as for how to fix this & thanks for bringing the game to Linux once again!

What user did you run the install as? Where did you install it? and what user are you running the game as? It looks to me as the file permissions aren't set correctly.

Developing away on one of
Multiple Macs running 10.6, 10.7, 10.8, and 10.9.
Linux, 8-core AMD, 8GB RAM, Fedora 18, nVidia 450 1GB
05-25-2007 12:01 AM
Visit this user's website Find all posts by this user
micks Offline
Junior Member

Posts: 9
Joined: Mar 2007
Reputation: 0
Post: #3
Solved: 1 Year, 9 Months, 2 Weeks, 1 Day, 16 Hours, 41 Minutes, 46 Seconds ago RE: Full version segfaults on startup

Quote:What user did you run the install as? Where did you install it? and what user are you running the game as? It looks to me as the file permissions aren't set correctly.

Yes, I get the same general feeling, just can't pinpoint the place where it happens. Anyhow, I installed the game as regular user (not using the root account OR sudo) in my home directory (default destination), and that's where I tried running it from as well. Running the game as root doesn't help (it produces the exact same error log in root's home directory), neither does playing around with file permissions.

However, after both reinstalling & running the game as root in root's ~ everything works without a problem. I'll look into this some more and report if I find out what the cause might be.
(This post was last modified: 05-25-2007 12:47 AM by Elman.)
05-25-2007 12:46 AM
Find all posts by this user
Thread Closed 




User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)