Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Newsletter | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Thread Closed 
Crashes during intro or before getting onto the ship
Author Message
cisforCOJO Offline
Junior Member

Posts: 7
Joined: May 2007
Reputation: 0
Post: #1
Solved: 1 Year, 7 Months, 3 Weeks, 2 Days, 17 Hours, 5 Minutes, 58 Seconds ago Crashes during intro or before getting onto the ship

Hey guys,

This is really strange because I had this game working perfectly under Edgy Eft (as a demo) but now that I have Feisty Fawn it's crashing on me!!! -ugh-

EDIT: I'm currently running the full version.
Re-EDIT: FIXED! I just had to disable the Post Motion effect now it works and is scaring me.

My video card is on their list of supported video cards:
ATi Mobility Radeon X600
I have direct rendering working and the server and client side information is the same:
---------glxinfo info----------------------
direct rendering: Yes
server glx vendor string: SGI
server glx version string: 1.2
client glx vendor string: SGI
client glx version string: 1.4

Are the difference in VERSIONS a problem??? I don't know enough about it.
I have also tried reducing gfx down to the bare minimum. This did allow me to watch the whole intro but then crashed before in the ship. With the default install settings, the game crashes midway through the intro.

Here is my hpl.log. Lots of errors for you to check out!!!

-------- THE HPL ENGINE LOG ------------

Creating Engine Modules
--------------------------------------------------------
Creating graphics module
Creating system module
Creating resource module
Creating input module
Creating sound module
Creating physics module
Creating ai module
Creating scene module
--------------------------------------------------------

Initializing Resources Module
--------------------------------------------------------
Creating resource managers
Misc Creation
--------------------------------------------------------

Initializing Graphics Module
--------------------------------------------------------
Init low level graphics
Setting video mode: 800 x 600 - 32 bpp
Init Glee...OK
Setting up OpenGL
Max texture image units: 8
Max texture coord units: 8
Two sided stencil: 0
Vertex Buffer Object: 1
Anisotropic filtering: 1
Max Anisotropic degree: 16
Multisampling: 1
Vertex Program: 1
Fragment Program: 1
NV Register Combiners: 0
NV Register Combiners Stages: 140443824
ATI Fragment Shader: 0
Creating graphic systems
Creating Renderer2D
Renderer2D created
Creating Renderer3D
Load Renderer3D gpu programs:
Extrude
Diffuse
Fog
Creating fog textures: Solid Additive Alpha
init sky box
Renderer3D created
Creating screen buffers size 800.000000 : 600.000000
Creating programs
CG ERROR : The program could not load.
ERROR: Couldn't create program 'PostEffect_Blur_Rect_fp.cg'
CG ERROR : The program could not load.
ERROR: Couldn't create program 'PostEffect_Blur_2D_fp.cg'
CG ERROR : The program could not load.
ERROR: Couldn't create program 'PostEffect_Bloom_fp.cg'
ERROR: Couldn't load 'PostEffect_Bloom_fp.cg'!
CG ERROR : The compile returned an error.
-----------------------------------
core/programs/PostEffect_Motion_fp.cg(32) : error C5013: profile does not support "for" statements and "for" could not be unrolled.
-----------------------------------
Error loading: 'core/programs/PostEffect_Motion_fp.cg'!
ERROR: Couldn't create program 'PostEffect_Motion_fp.cg'
Dynamic loops in motion blur fp not supported, loading static instead.
RendererPostEffects created
Adding engine materials
--------------------------------------------------------

Initializing Sound Module
--------------------------------------------------------
Initializing OpenAL.
Trying to open audio device... Success!
Device name:
OpenAL Version Supported: 1.0
Number of channels: 32
--------------------------------------------------------

Initializing Game Module
--------------------------------------------------------
Adding engine updates
Initializing script functions
--------------------------------------------------------

User Initialization
--------------------------------------------------------
Trying to load vertex program!
Success!
--------------------------------------------------------

Game Running
--------------------------------------------------------
Loading collada for 'maps/level00_01_boat_cabin.dae' took: 302 ms
WARNING: Geometry for joint child '' is missing! Might be connected to bone.
WARNING: Geometry joint parten '' is missing! Might be connected to bone.
WARNING: Geometry for joint child '' is missing! Might be connected to bone.
WARNING: Geometry joint parten '' is missing! Might be connected to bone.
WARNING: Geometry for joint child '' is missing! Might be connected to bone.
WARNING: Geometry joint parten '' is missing! Might be connected to bone.
WARNING: Geometry for joint child '' is missing! Might be connected to bone.
WARNING: Geometry joint parten '' is missing! Might be connected to bone.
WARNING: Geometry for joint child '' is missing! Might be connected to bone.
WARNING: Geometry joint parten '' is missing! Might be connected to bone.
WARNING: Geometry for joint child '' is missing! Might be connected to bone.
WARNING: Geometry joint parten '' is missing! Might be connected to bone.
WARNING: Bone 'joint1' is not attached to skin!
WARNING: Geometry for joint child '' is missing! Might be connected to bone.
WARNING: Geometry joint parten '' is missing! Might be connected to bone.
WARNING: Geometry for joint child '' is missing! Might be connected to bone.
WARNING: Geometry for joint child '' is missing! Might be connected to bone.
WARNING: Geometry joint parten '' is missing! Might be connected to bone.
ERROR: Child body 'joint1' for joint 'sjoint2' in mesh 'boat_dynamicparaffin.dae' does not exist!
ERROR: Cannot find sub entity 'parrafinlight_joint1' in mesh 'boat_dynamicparaffin.dae'
Start Num Of: 118
Start Num Of: 1
WARNING: Couldn't find start position 'link01'
Loading map 'level00_01_boat_cabin.dae' took: 5491 ms
(This post was last modified: 05-28-2007 08:02 PM by Bear.)
05-28-2007 04:15 PM
Find all posts by this user
Urkle Offline
FG - Associate

Posts: 1,172
Joined: Jul 2006
Reputation: 20
Post: #2
Solved: 1 Year, 7 Months, 3 Weeks, 2 Days, 17 Hours, 5 Minutes, 58 Seconds ago RE: Crashes during intro or before getting onto the ship

Do you actually have the binary ATI drivers installed? As the vendor string is SGI that leads me to believe you are not, as it should say "ATI"

Try following the guides on ubuntu's website.
Binary Driver Howto

cisforCOJO Wrote:Hey guys,

This is really strange because I had this game working perfectly under Edgy Eft (as a demo) but now that I have Feisty Fawn it's crashing on me!!! -ugh-

EDIT: I'm currently running the full version.

My video card is on their list of supported video cards:
ATi Mobility Radeon X600
I have direct rendering working and the server and client side information is the same:
---------glxinfo info----------------------
direct rendering: Yes
server glx vendor string: SGI
server glx version string: 1.2
client glx vendor string: SGI
client glx version string: 1.4

Developing away on one of
Multiple Macs running 10.6, 10.7, 10.8, and 10.9.
Linux, 8-core AMD, 8GB RAM, Fedora 18, nVidia 450 1GB
05-28-2007 05:26 PM
Visit this user's website Find all posts by this user
cisforCOJO Offline
Junior Member

Posts: 7
Joined: May 2007
Reputation: 0
Post: #3
Solved: 1 Year, 7 Months, 3 Weeks, 2 Days, 17 Hours, 5 Minutes, 58 Seconds ago RE: Crashes during intro or before getting onto the ship

You could be onto something. I used fglrx in Edgy but not in Feisty. Followed some Beryl guide and it suggested against it I believe (but I rarely use Beryl because it's generally NOT good for gaming, stability, etc etc.)

I'll let you know. Installing fglrx drivers now.

EDIT: Game loads now!!! But... won't display anything after I go into the mine.
FYI, even with fglrx it still says SGI (not ATI) for the server and client info.

Urkle Wrote:Do you actually have the binary ATI drivers installed? As the vendor string is SGI that leads me to believe you are not, as it should say "ATI"

Try following the guides on ubuntu's website.
Binary Driver Howto

cisforCOJO Wrote:Hey guys,

This is really strange because I had this game working perfectly under Edgy Eft (as a demo) but now that I have Feisty Fawn it's crashing on me!!! -ugh-

EDIT: I'm currently running the full version.

My video card is on their list of supported video cards:
ATi Mobility Radeon X600
I have direct rendering working and the server and client side information is the same:
---------glxinfo info----------------------
direct rendering: Yes
server glx vendor string: SGI
server glx version string: 1.2
client glx vendor string: SGI
client glx version string: 1.4
(This post was last modified: 05-28-2007 07:13 PM by Bear.)
05-28-2007 06:41 PM
Find all posts by this user
Thread Closed 




User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)