Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Newsletter | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Thread Closed 
Penumbra User Load
Author Message
n_hendrick Offline
Junior Member

Posts: 1
Joined: Aug 2007
Reputation: 0
Post: #1
Solved: 1 Year, 9 Months, 2 Weeks, 1 Day, 12 Hours, 40 Minutes, 49 Seconds ago Penumbra User Load

Okay I'm having trouble getting the game to run as a user, runs fine if I'm logged in as root, I don't know if there is a setting somewhere in my home directory that is keeping this from loading but it loads as root. Heres the output of my hpl.log file. Oh yeah, I'm running Ubuntu 7.04 and version 1.0.679 of penumbra. The game used to run as user but when I went to load it yesterday It locked the screen....

-------- THE HPL ENGINE LOG ------------

Creating Engine Modules
--------------------------------------------------------
Creating graphics module
Creating system module
Creating resource module
Creating input module
Creating sound module
Creating physics module
Creating ai module
Creating scene module
--------------------------------------------------------

Initializing Resources Module
--------------------------------------------------------
Creating resource managers
Misc Creation
--------------------------------------------------------

Initializing Graphics Module
--------------------------------------------------------
Init low level graphics
Setting video mode: 800 x 600 - 32 bpp
Init Glee...OK
Setting up OpenGL
  Max texture image units: 16
  Max texture coord units: 8
  Two sided stencil: 1
  Vertex Buffer Object: 1
  Anisotropic filtering: 1
  Max Anisotropic degree: 16
  Multisampling: 1
  Vertex Program: 1
  Fragment Program: 1
  NV Register Combiners: 1
  NV Register Combiners Stages: 8
  ATI Fragment Shader: 0
Creating graphic systems
  Creating Renderer2D
  Renderer2D created
  Creating Renderer3D
   Load Renderer3D gpu programs:
    Extrude
    Diffuse
    Fog
   Creating fog textures: Solid Additive Alpha
   init sky box
  Renderer3D created
Creating screen buffers size 800.000000 : 600.000000
Creating programs
  RendererPostEffects created
Adding engine materials
--------------------------------------------------------

Initializing Sound Module
--------------------------------------------------------
Initializing OpenAL.
  Trying to open audio device... Deleting ATI shader to 0
08-07-2007 07:16 PM
Find all posts by this user
Urkle Offline
FG - Associate

Posts: 1,172
Joined: Jul 2006
Reputation: 21
Post: #2
Solved: 1 Year, 9 Months, 2 Weeks, 1 Day, 12 Hours, 40 Minutes, 49 Seconds ago RE: Penumbra User Load

This is currently a known issue. It *should* run correctly as an unprivileged user when installed as "root" given that the permissions are set correctly on the game install directory.
These should set to be readable by "ALL" and all the folders should be executable by "ALL"

running this as root should fix it.
chmod -R o+rx /path/to/PenumbraEp1

Developing away on one of
Multiple Macs running 10.6, 10.7, 10.8, and 10.9.
Linux, 8-core AMD, 8GB RAM, Fedora 18, nVidia 450 1GB
08-07-2007 07:27 PM
Visit this user's website Find all posts by this user
Thread Closed 




User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)