Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Newsletter | Dev Blog | Dev Wiki | Support


Thread Closed 
Weird Graphical PP Bug
Author Message
Neosporin Offline
Junior Member

Posts: 12
Joined: Feb 2008
Reputation: 0
Post: #1
Solved: 9 Months, 3 Weeks, 2 Days, 10 Hours, 3 Minutes, 28 Seconds ago Weird Graphical PP Bug

It seems the glow effect isn't rendering in the right spot:

[Image: penumbra1nj9.th.jpg][Image: penumbra2xd3.th.jpg]

I have tried the latest official drivers, latest omega drivers, latest beta drivers, and 171 beta drivers found on guru3d

All seem to cause this problem.

Everything on high, 1920x1200 resolution

List of things I've tried:

Disabled SLI
Lowered Resolution
Disabled AA and AF
Disabled Post Processing and Bloom
(This post was last modified: 02-29-2008 02:30 PM by viking1066.)
02-29-2008 02:01 PM
Find all posts by this user
Thomas Offline
Frictional Games

Posts: 2,456
Joined: Apr 2006
Reputation: 44
Post: #2
Solved: 9 Months, 3 Weeks, 2 Days, 10 Hours, 3 Minutes, 28 Seconds ago RE: Weird Graphical PP Bug

Tried latest patch?

http://support.frictionalgames.com/entry/70/
02-29-2008 02:11 PM
Find all posts by this user
Neosporin Offline
Junior Member

Posts: 12
Joined: Feb 2008
Reputation: 0
Post: #3
Solved: 9 Months, 3 Weeks, 2 Days, 10 Hours, 3 Minutes, 28 Seconds ago RE: Weird Graphical PP Bug

Thomas Wrote:Tried latest patch?

http://support.frictionalgames.com/entry/70/

Yep, have it installed already.

I've tried turning off post processing and bloom, which shows this:

[Image: penumbra3pd8.th.jpg]

Notice the lack of lighting along the top

Any the following is a screenshot of bloom disabled, but post processing still on:

[Image: penumbra4fc4.th.jpg]

I don't know if it is of any relevance, but the game seems to be locked at 60 fps even with vsync disabled in the Nvidia CP as well as in the game

Thanks for the help!
02-29-2008 02:21 PM
Find all posts by this user
Thomas Offline
Frictional Games

Posts: 2,456
Joined: Apr 2006
Reputation: 44
Post: #4
Solved: 9 Months, 3 Weeks, 2 Days, 10 Hours, 3 Minutes, 28 Seconds ago RE: Weird Graphical PP Bug

The only thing I can think of is that resoution that you set, 1920x1200, is not the resolution that is being used in game. This will cause the game to use the wrong numbers when doing some stuff. Try setting some other resolution and see if that helps.

It might also be that your card does not support render textures that large, in which case the solution would also be to lower the resolution.

What card are you using?
02-29-2008 03:08 PM
Find all posts by this user
Neosporin Offline
Junior Member

Posts: 12
Joined: Feb 2008
Reputation: 0
Post: #5
Solved: 9 Months, 3 Weeks, 2 Days, 10 Hours, 3 Minutes, 28 Seconds ago RE: Weird Graphical PP Bug

2x Bfg 8800 GTS 640mb =/

EDIT: Where is the settings.cfg or the file that saves the settings information?
(This post was last modified: 02-29-2008 03:32 PM by viking1066.)
02-29-2008 03:27 PM
Find all posts by this user
Thomas Offline
Frictional Games

Posts: 2,456
Joined: Apr 2006
Reputation: 44
Post: #6
Solved: 9 Months, 3 Weeks, 2 Days, 10 Hours, 3 Minutes, 28 Seconds ago RE: Weird Graphical PP Bug

"My Documents/Penumbra/Black Plague/settings.cfg"
02-29-2008 04:14 PM
Find all posts by this user
Neosporin Offline
Junior Member

Posts: 12
Joined: Feb 2008
Reputation: 0
Post: #7
Solved: 9 Months, 3 Weeks, 2 Days, 10 Hours, 3 Minutes, 28 Seconds ago RE: Weird Graphical PP Bug

Thomas Wrote:"My Documents/Penumbra/Black Plague/settings.cfg"

When I checked the settings.cfg, it said I was using 1920x1080 (even though in-game it says 1920x1200). I changed it to 1200 in the cfg and it fixed it!!!

The problem seems to be that, while you choose 1920 x 1200 in game, the cfg reads it as 1080

Thanks for the help!

EDIT: Upon further toying, I noticed that when it was at 1080, my UI was off. To pick up an item, I would have to move my mouse slightly above it (I thought it was part of the game to be honest!)

So theres 2 bug fixes for ya Wink
(This post was last modified: 02-29-2008 04:48 PM by viking1066.)
02-29-2008 04:44 PM
Find all posts by this user
Thread Closed 




User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)