Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Newsletter | Dev Blog | Dev Wiki | Support


Jump to the post that solved this thread.
Thread Closed 
Cannot load the game
Author Message
Wolfgang
Unregistered

 
Post: #1
Solved: 8 Months, 3 Weeks, 3 Days, 22 Hours, 34 Minutes, 21 Seconds ago Cannot load the game

After doubleclicking the icon, nothing happens, if I had done nothing. I have Vista, Nvidia GeForce 6100 nForce 420, Realtek High Definition Audio, OAL installed. Can anybody tell me why nothing happens?
03-30-2007 09:49 PM
Dark Offline
Senior Member

Posts: 701
Joined: Jul 2006
Reputation: 0
Post: #2
Solved: 8 Months, 3 Weeks, 3 Days, 22 Hours, 34 Minutes, 21 Seconds ago RE: Cannot load the game

check if it is under running processes in the taskmanager

[Image: elfenliednx4.jpg]
03-30-2007 09:55 PM
Find all posts by this user
Thomas Offline
Frictional Games

Posts: 2,456
Joined: Apr 2006
Reputation: 44
Post: #3
Solved: 8 Months, 3 Weeks, 3 Days, 22 Hours, 34 Minutes, 21 Seconds ago RE: Cannot load the game

1) Make sure you have the latest drivers for your graphics card.
2) Make sure you have the latest drivers for you sound card.

Check that and if it is still not working I will try my best to figure it out.
03-30-2007 10:02 PM
Find all posts by this user
Dark Offline
Senior Member

Posts: 701
Joined: Jul 2006
Reputation: 0
Post: #4
Solved: 8 Months, 3 Weeks, 3 Days, 22 Hours, 34 Minutes, 21 Seconds ago RE: Cannot load the game

doesent it just gives you the no vertex shaders error when you havent installed the latest drivers?

[Image: elfenliednx4.jpg]
03-30-2007 10:12 PM
Find all posts by this user
Thomas Offline
Frictional Games

Posts: 2,456
Joined: Apr 2006
Reputation: 44
Post: #5
Solved: 8 Months, 3 Weeks, 3 Days, 22 Hours, 34 Minutes, 21 Seconds ago RE: Cannot load the game

Dark_Raver Wrote:doesent it just gives you the no vertex shaders error when you havent installed the latest drivers?
Not always, some video cards "lie"
03-30-2007 10:13 PM
Find all posts by this user
Dark Offline
Senior Member

Posts: 701
Joined: Jul 2006
Reputation: 0
Post: #6
Solved: 8 Months, 3 Weeks, 3 Days, 22 Hours, 34 Minutes, 21 Seconds ago RE: Cannot load the game

liears...i hate them, especialy when they even cant talk XD

[Image: elfenliednx4.jpg]
03-30-2007 10:20 PM
Find all posts by this user
Wolfgang
Unregistered

 
Post: #7
Solved: 8 Months, 3 Weeks, 3 Days, 22 Hours, 34 Minutes, 21 Seconds ago RE: Cannot load the game

Dark_Raver Wrote:check if it is under running processes in the taskmanager

No, it's not in there! I have the latest drivers for graphics and sound (says Windows-Vista).
03-30-2007 10:44 PM
Thomas Offline
Frictional Games

Posts: 2,456
Joined: Apr 2006
Reputation: 44
Post: #8
Solved: 8 Months, 3 Weeks, 3 Days, 22 Hours, 34 Minutes, 21 Seconds ago RE: Cannot load the game

Go to "My Documents/Penumbra Overture/Episode 1" and copy the contents of hpl.log here.

Do not rely on what vista tells you. Go to nvidias site and get the latest drivers to be sure.
03-30-2007 10:47 PM
Find all posts by this user
Krizt0 Offline
Junior Member

Posts: 9
Joined: Mar 2007
Reputation: 0
Post: #9
Solved: 8 Months, 3 Weeks, 3 Days, 22 Hours, 34 Minutes, 21 Seconds ago RE: Cannot load the game

I got a similar problem

When i click on .exe it goes black and the flashed back to desktop...sometimes gives me that blackbox log, sometimes not....

*All my drivers are up to date
*OpenAL is installed
Specs:
Win XP 64-bit
ATI Radeon X800 Driver ver 7.3
Realtek high def audio Driver ver 1.61

Edit:
-------- THE HPL ENGINE LOG ------------

Creating Engine Modules
--------------------------------------------------------
Creating graphics module
Creating system module
Creating resource module
Creating input module
Creating sound module
Creating physics module
Creating ai module
Creating scene module
--------------------------------------------------------

Initializing Resources Module
--------------------------------------------------------
Creating resource managers
Misc Creation
--------------------------------------------------------

Initializing Graphics Module
--------------------------------------------------------
Init low level graphics
Setting video mode: 800 x 600 - 32 bpp
Init Glee...OK
Setting up OpenGL
Max texture image units: 16
Max texture coord units: 8
Two sided stencil: 1
Vertex Buffer Object: 1
Anisotropic filtering: 1
Max Anisotropic degree: 16
Multisampling: 1
Vertex Program: 1
Fragment Program: 1
NV Register Combiners: 0
NV Register Combiners Stages: 11
ATI Fragment Shader: 1
(This post was last modified: 03-30-2007 10:53 PM by bengaltgrs.)
03-30-2007 10:50 PM
Find all posts by this user
Thomas Offline
Frictional Games

Posts: 2,456
Joined: Apr 2006
Reputation: 44
Post: #10
Solved: 8 Months, 3 Weeks, 3 Days, 22 Hours, 34 Minutes, 21 Seconds ago RE: Cannot load the game

Krizt0:
Please post the contents of hpl.log here. (found in "My Documents/Penumbra Overture/Episode 1")
03-30-2007 10:52 PM
Find all posts by this user
Jump to the post that solved this thread.
Thread Closed 




User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)