Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Privacy Policy | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Using the Linux version under Windows
johannes Offline
Junior Member

Posts: 4
Threads: 1
Joined: Jul 2009
Reputation: 0
#1
Solved: 2 Years, 6 Months, 3 Weeks ago Using the Linux version under Windows

Hi,

I just bought the Penumbra Collection for Linux, and made the mistake not to try the demo first. There are heavy graphical glitches, and it's slow as hell (despite that, generally, 3D works - but it's still not very mature as it seems; I'm using the radeon driver with a R500).

Is there a binary for Windows available? So that I can use the datafiles of the linux version together with the executable of the Windows version? Smile
07-19-2009, 10:03 PM
Find
jens Offline
Frictional Games

Posts: 4,095
Threads: 199
Joined: Apr 2006
Reputation: 202
#2
Solved: 2 Years, 6 Months, 3 Weeks ago RE: Using the Linux version under Windows

Try turning of compiz(or equivalent) before running the game and see if that removes the glitches. There is no binary for Windows available that we can give as that right is with a publisher.
07-20-2009, 07:57 AM
Website Find
johannes Offline
Junior Member

Posts: 4
Threads: 1
Joined: Jul 2009
Reputation: 0
#3
Solved: 2 Years, 6 Months, 3 Weeks ago RE: Using the Linux version under Windows

I'm already running compiz. I think a new graphics driver is the only thing I can hope for. It's a pity that there are no windows binaries, but I understand that it's not possible to provide one. Thanks for your answer
07-20-2009, 09:08 AM
Find
jens Offline
Frictional Games

Posts: 4,095
Threads: 199
Joined: Apr 2006
Reputation: 202
#4
Solved: 2 Years, 6 Months, 3 Weeks ago RE: Using the Linux version under Windows

But you should not run it, you should turn it off
07-20-2009, 10:11 AM
Website Find
johannes Offline
Junior Member

Posts: 4
Threads: 1
Joined: Jul 2009
Reputation: 0
#5
Solved: 2 Years, 6 Months, 3 Weeks ago RE: Using the Linux version under Windows

(07-20-2009, 10:11 AM)jens Wrote: But you should not run it, you should turn it off

Oops, my mistake, I read "turn it on" Smile. I tried, it didn't have any effect
07-20-2009, 10:21 AM
Find
Urkle Offline
FG - Associate

Posts: 1,172
Threads: 31
Joined: Jul 2006
Reputation: 21
#6
Solved: 2 Years, 6 Months, 3 Weeks ago RE: Using the Linux version under Windows

R500??? how old is that card? Here is the list of known working cards.. http://support.frictionalgames.com/entry/29/

Developing away on one of
Multiple Macs running 10.6, 10.7, 10.8, and 10.9.
Linux, 8-core AMD, 8GB RAM, Fedora 18, nVidia 450 1GB
07-23-2009, 03:36 PM
Website Find
jens Offline
Frictional Games

Posts: 4,095
Threads: 199
Joined: Apr 2006
Reputation: 202
#7
Solved: 2 Years, 6 Months, 3 Weeks ago RE: Using the Linux version under Windows

It's not that old, it´s the chip in the Xx00 series if I'm not mistaken Smile

Try to get the latest drivers available and do all the steps in this thread to hopefully get rid of glitches,
http://frictionalgames.com/forum/showthr...p?tid=2941
07-23-2009, 04:01 PM
Website Find
Wyrd Offline
Junior Member

Posts: 14
Threads: 2
Joined: Jul 2006
Reputation: 0
#8
Solved: 2 Years, 6 Months, 3 Weeks ago RE: Using the Linux version under Windows

If you're using the "radeon" (open-source) driver, try the official closed-source driver from ATI (fglrx). Also be sure to turn off Compiz before you start the game.

The various Linux drivers for ATI cards aren't very good, so if you must buy the Windows version of the collection instead, it's 50% off this week on Steam: http://store.steampowered.com/sub/1451/
07-24-2009, 04:52 AM
Find
Urkle Offline
FG - Associate

Posts: 1,172
Threads: 31
Joined: Jul 2006
Reputation: 21
#9
Solved: 2 Years, 6 Months, 3 Weeks ago RE: Using the Linux version under Windows

I am also right now finishing building up and testing a new patch for the linux version, that should resolve a number of ATI and sound issues. Watch the sticky thread in the linux forums for when I release the patch in the next day or 2. but yes, please ensure you are running the FGLRX drivers otherwise things don't work correctly.

Developing away on one of
Multiple Macs running 10.6, 10.7, 10.8, and 10.9.
Linux, 8-core AMD, 8GB RAM, Fedora 18, nVidia 450 1GB
07-24-2009, 03:14 PM
Website Find
johannes Offline
Junior Member

Posts: 4
Threads: 1
Joined: Jul 2009
Reputation: 0
#10
Solved: 2 Years, 6 Months, 3 Weeks ago RE: Using the Linux version under Windows

I can't use the fglrx drivers as I'm using a Radeon X1400, for which ATI has dropped support. I'll try that patch when it's out, thanks for the hint Smile
07-24-2009, 05:12 PM
Find




Users browsing this thread: 1 Guest(s)