Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Privacy Policy | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amnesia Segfaults when leaving Laboratory or enter Archives
xentalion Offline
Junior Member

Posts: 3
Threads: 1
Joined: Sep 2010
Reputation: 0
#1
Solved: 2 Years, 7 Months, 3 Weeks ago Amnesia Segfaults when leaving Laboratory or enter Archives

Hello

I've just installed Amnesia and discovered that the game crashes after leaving the laboratory for the first time.

The first time this happened, I went to the Archives door and the game immediately segmentation faulted (when it tried to load the Archives level)

The second time, (I think since the autosave assumed I was in the Archives) the game segfaulted upon clicking Continue.

So I restarted the game, and clicked continue and I returned to the scene where you leave the laboratory for the first time.

I noticed that there was a similar issue, but I have full write permissions for everything in the game's folder.

I ran GDB on it and this is the output I recieved:
Starting program: /home/xentalion/bin/Amnesia/Amnesia.bin64
[Thread debugging using libthread_db enabled]
[New Thread 0x7ffff1f32710 (LWP 2051)]
[New Thread 0x7fffef006710 (LWP 2052)]
[New Thread 0x7fffee805710 (LWP 2053)]
[New Thread 0x7fffed90b710 (LWP 2054)]
[New Thread 0x7fffed10a710 (LWP 2055)]
[New Thread 0x7fffec808710 (LWP 2056)]
[New Thread 0x7fffe7fff710 (LWP 2057)]
[New Thread 0x7fffe77fe710 (LWP 2058)]
[New Thread 0x7fffe6ffd710 (LWP 2059)]
[Thread 0x7fffe6ffd710 (LWP 2059) exited]
[Thread 0x7fffe77fe710 (LWP 2058) exited]
[Thread 0x7fffec808710 (LWP 2056) exited]
[Thread 0x7fffe7fff710 (LWP 2057) exited]

Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
0x00007ffff5e77124 in pthread_mutex_lock () from /lib/libpthread.so.0

Attached is the hpl.log
09-08-2010, 08:09 PM
Find
Thomas Offline
Frictional Games

Posts: 2,634
Threads: 184
Joined: Apr 2006
Reputation: 68
#2
Solved: 2 Years, 7 Months, 3 Weeks ago RE: Amnesia Segfaults when leaving Laboratory or enter Archives

Are you running 64bit?

If possible try running 32 bit and see if the problem remains.
09-08-2010, 08:44 PM
Find
RlyDontKnow Offline
Junior Member

Posts: 4
Threads: 0
Joined: Sep 2010
Reputation: 0
#3
Solved: 2 Years, 7 Months, 3 Weeks ago RE: Amnesia Segfaults when leaving Laboratory or enter Archives

might be a similiar issue to the one I had? http://www.frictionalgames.com/forum/thread-3903.html

it seemed to me that some node of the scenery got corrupted somehow - starting over fixed it, however I probably didn't touch exactly the same things.
09-08-2010, 09:16 PM
Find
xentalion Offline
Junior Member

Posts: 3
Threads: 1
Joined: Sep 2010
Reputation: 0
#4
Solved: 2 Years, 7 Months, 3 Weeks ago RE: Amnesia Segfaults when leaving Laboratory or enter Archives

(09-08-2010, 08:44 PM)Thomas Wrote: Are you running 64bit?

If possible try running 32 bit and see if the problem remains.

Oh yes, I am running 64 bit. Sorry for not mentioning that.

The 32 bit version does not crash. Thank you!
09-08-2010, 09:18 PM
Find
Urkle Offline
FG - Associate

Posts: 1,172
Threads: 31
Joined: Jul 2006
Reputation: 21
#5
Solved: 2 Years, 7 Months, 3 Weeks ago RE: Amnesia Segfaults when leaving Laboratory or enter Archives

can you provide a savegame file with instructions to recreate the crash on 64bit?

Developing away on one of
Multiple Macs running 10.6, 10.7, 10.8, and 10.9.
Linux, 8-core AMD, 8GB RAM, Fedora 18, nVidia 450 1GB
09-09-2010, 03:26 PM
Website Find
xentalion Offline
Junior Member

Posts: 3
Threads: 1
Joined: Sep 2010
Reputation: 0
#6
Solved: 2 Years, 7 Months, 3 Weeks ago RE: Amnesia Segfaults when leaving Laboratory or enter Archives

(09-09-2010, 03:26 PM)Urkle Wrote: can you provide a savegame file with instructions to recreate the crash on 64bit?

Unfortunately, not right this second. Amnesia overwrote the old save files I think (though I could have deleted them by accident).

Once I get a chance, I'll start the game from the beginning and get them to you.

Thanks!
09-13-2010, 09:27 PM
Find
nilsonpvh Offline
Junior Member

Posts: 16
Threads: 4
Joined: Sep 2010
Reputation: 0
#7
Solved: 2 Years, 7 Months, 3 Weeks ago RE: Amnesia Segfaults when leaving Laboratory or enter Archives

Friend,

I'm having the same problem, it has been reported here in the forum. Now the question is whether the company will release a patch .....
09-14-2010, 12:59 AM
Find
Lasse. Offline
Junior Member

Posts: 12
Threads: 0
Joined: Sep 2010
Reputation: 0
#8
Solved: 2 Years, 7 Months, 3 Weeks ago RE: Amnesia Segfaults when leaving Laboratory or enter Archives

(09-14-2010, 12:59 AM)nilsonpvh Wrote: Friend,

I'm having the same problem, it has been reported here in the forum. Now the question is whether the company will release a patch .....
If you read the topic, you can see it's solved by installing 32bit version of the game.
09-14-2010, 08:41 AM
Find
Oblidor Offline
Junior Member

Posts: 23
Threads: 2
Joined: Sep 2010
Reputation: 0
#9
Solved: 2 Years, 7 Months, 3 Weeks ago RE: Amnesia Segfaults when leaving Laboratory or enter Archives

(09-09-2010, 03:26 PM)Urkle Wrote: can you provide a savegame file with instructions to recreate the crash on 64bit?

If you tell me how to locate the savegame file I can send to you mine. I have 64 bit version, and it crashes when I try to enter the Archives
(09-08-2010, 08:44 PM)Thomas Wrote: Are you running 64bit?

If possible try running 32 bit and see if the problem remains.

Is there any coding difference between the 32 and 64 bit versions or only compilation? I don't see why 64 bit should crash and 32 bit don't.
(This post was last modified: 09-14-2010, 11:15 AM by Oblidor.)
09-14-2010, 11:13 AM
Find
nilsonpvh Offline
Junior Member

Posts: 16
Threads: 4
Joined: Sep 2010
Reputation: 0
#10
Solved: 2 Years, 7 Months, 3 Weeks ago RE: Amnesia Segfaults when leaving Laboratory or enter Archives

(09-14-2010, 08:41 AM)Lasse. Wrote:
(09-14-2010, 12:59 AM)nilsonpvh Wrote: Friend,

I'm having the same problem, it has been reported here in the forum. Now the question is whether the company will release a patch .....
If you read the topic, you can see it's solved by installing 32bit version of the game.

I will not switch to x32bits because of this game ... the company must have a solution!
09-14-2010, 12:05 PM
Find




Users browsing this thread: 1 Guest(s)