Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Privacy Policy | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Somebody forgot to put libraries to ModLauncher.app ?
deniszh Offline
Junior Member

Posts: 1
Threads: 1
Joined: Aug 2017
Reputation: 0
#1
Not Solved Somebody forgot to put libraries to ModLauncher.app ?

ModLauncher.app doesn't work on the current Steam version. It crashes on start saying

dyld: Library not loaded: @rpath/libIL.1.dylib
  Referenced from: /Users/xxxx/Library/Application Support/Steam/steamapps/common/SOMA/ModLauncher.app/Contents/MacOS/./ModLauncher
  Reason: image not found
Abort trap: 6

I tried to copy all libraries from Soma.app/Content/Frameworks to ModLauncher.app/Content/Frameworks but lo luck anyway - it crashes instantly after start.

MBP late 2015 (i7 2.6Ghz / 16GB RAM), macOS 10.12.6 (16G29)
08-20-2017, 11:23 PM
Find Reply
skipspicy Offline
Junior Member

Posts: 1
Threads: 0
Joined: Sep 2017
Reputation: 0
#2
Not Solved RE: Somebody forgot to put libraries to ModLauncher.app ?

Confirmed. I've had to update my SOMA on Mac, and not only is the ModLauncher failing, but I've lost access to my saves from the previous version. Sad
09-06-2017, 08:18 AM
Find Reply
ZIwxBHld Offline
Junior Member

Posts: 1
Threads: 0
Joined: Sep 2017
Reputation: 0
#3
Not Solved RE: Somebody forgot to put libraries to ModLauncher.app ?

I'm also having trouble with the ModLauncher; in fact I've just registered for these forums for this very reason, so I'm glad it's not just me having trouble.

Any news or fixes would be greatly appreciated... I can't take the terror without Wuss mode on!
09-12-2017, 03:51 PM
Find Reply
SteveR Offline
Junior Member

Posts: 19
Threads: 1
Joined: Aug 2013
Reputation: 3
#4
Not Solved RE: Somebody forgot to put libraries to ModLauncher.app ?

Hi guys,

Just to let you know - we are aware of this. In fact we spotted this being reported recently on steam forums. We'll let you know a resolution or workaround as soon as possible.

Thank you for your patience!
10-09-2017, 01:18 PM
Find Reply
Guest
Unregistered

 
#5
Not Solved RE: Somebody forgot to put libraries to ModLauncher.app ?

Not to necro, but its been over 7 months. Any updates on when this resolution or workaround will be available?
07-02-2018, 04:19 AM
Reply
kirakatve Offline
Frictional Games

Posts: 50
Threads: 8
Joined: Jan 2018
Reputation: 3
#6
Not Solved RE: Somebody forgot to put libraries to ModLauncher.app ?

According to our porting partner the issue should have been resolved! But we are seeing if we can still test this somehow.

Your friendly neighbour the community manager.
07-10-2018, 09:53 AM
Find Reply
Guest
Unregistered

 
#7
Not Solved RE: Somebody forgot to put libraries to ModLauncher.app ?

Uh, no. Still doesn't work.
07-12-2018, 02:38 PM
Reply
kirakatve Offline
Frictional Games

Posts: 50
Threads: 8
Joined: Jan 2018
Reputation: 3
#8
Not Solved RE: Somebody forgot to put libraries to ModLauncher.app ?

That is very strange, our partner has delivered the patch and we have uploaded it on Steam.

We'll get one person from the team who has a Mac to test it after they come back from their holiday.

Your friendly neighbour the community manager.
07-13-2018, 02:39 PM
Find Reply
Guest
Unregistered

 
#9
Not Solved RE: Somebody forgot to put libraries to ModLauncher.app ?

SUCCESS!!!! ModLauncher now back and working after latest Steam Update! Thank you for your hard work.
07-26-2018, 02:29 PM
Reply
kirakatve Offline
Frictional Games

Posts: 50
Threads: 8
Joined: Jan 2018
Reputation: 3
#10
Not Solved RE: Somebody forgot to put libraries to ModLauncher.app ?

Awesome, thank you for testing it out! The guys fixed this a couple of days ago and I was waiting for confirmation that it was functional - and now I have it. Enjoy!

Your friendly neighbour the community manager.
07-27-2018, 11:59 AM
Find Reply
Jump to the post that solved this thread.


[-]
Quick Reply
Message
Type your reply to this message here.

Human Verification
Please tick the checkbox that you see below. This process is used to prevent automated spam bots.



Users browsing this thread: 1 Guest(s)