Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Privacy Policy | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Thread Rating:
  • 11 Vote(s) - 4.18 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Questions & FAQ about Amnesia: A Machine for Pigs Requirements
plutomaniac Offline
Super Moderator

Posts: 6,368
Threads: 45
Joined: May 2011
Reputation: 183
RE: Questions about Amnesia: A Machine for Pigs Requirements

(09-05-2013, 07:50 PM)leonstars Wrote: CPU : AMD Phenom 8550 Triple-Core Processor
4 gb ram

nVIDIA GeForce 9800 GT
windows 7 32 bit

will it run A Machine For Pigs?


i can run Dark descent on high

Make sure your nvidia drivers are fully updated first. Then, you should be fine at Medium.
09-05-2013, 10:22 PM
Find Reply
GrAVit Offline
Senior Member

Posts: 580
Threads: 15
Joined: Oct 2011
Reputation: 22
RE: Questions about Amnesia: A Machine for Pigs Requirements

I was pretty confident that I could run this game on high with no problems but I'd like to be sure anyway.

Intel i5-2320 3.0GHz quad core processor
Nvidia GTX560 with 1 gig VRAM
6GB of RAM
Windows 7 64-bit Home Premium
I'm also planning to play it on 1920x1080 as that's my monitor's native resolution.

Do you think I'll perform well on high? Any FPS estimates? Could certainly run ATDD on a nearly constant 60fps on high. Sometimes it randomly dropped to like 30 for no apparent reason and possibly returned to 60 after performing a certain action such as reading and exiting a note.

(This post was last modified: 09-06-2013, 10:57 AM by GrAVit.)
09-06-2013, 10:57 AM
Find Reply
plutomaniac Offline
Super Moderator

Posts: 6,368
Threads: 45
Joined: May 2011
Reputation: 183
RE: Questions about Amnesia: A Machine for Pigs Requirements

(09-06-2013, 10:57 AM)GrAVit Wrote: I was pretty confident that I could run this game on high with no problems but I'd like to be sure anyway.

Intel i5-2320 3.0GHz quad core processor
Nvidia GTX560 with 1 gig VRAM
6GB of RAM
Windows 7 64-bit Home Premium
I'm also planning to play it on 1920x1080 as that's my monitor's native resolution.

Do you think I'll perform well on high? Any FPS estimates? Could certainly run ATDD on a nearly constant 60fps on high. Sometimes it randomly dropped to like 30 for no apparent reason and possibly returned to 60 after performing a certain action such as reading and exiting a note.

Yes, my guess would be highest settings at 50+fps. The graphics can't have improved that much since Amnesia. It's almost the same engine afterall. My GTX 460 could run the first game at solid 60fps at 1920x1200.

Obviously the rest of the system is more than fine for the pigs.
09-06-2013, 11:03 AM
Find Reply
Anemptybox Offline
Junior Member

Posts: 1
Threads: 0
Joined: Sep 2013
Reputation: 0
RE: Questions about Amnesia: A Machine for Pigs Requirements

My PC is quite old (like five+ years) and I'm not too good at this stuff so I'd appreciate if someone could judge if I can run this game. I can play Amnesia: TDD just fine on pretty high settings, IIRC.

Windows 7
GeForce 9500 GS
Processor Intel Core Duo CPU E7300 @ 2.66Hz (2 CPUs) ~2.7GHz
Ram 4096 Mb
Direct X 11

I hope that information is enough. Thank you in advance.
09-06-2013, 09:36 PM
Find Reply
lemonpotatoe Offline
Junior Member

Posts: 8
Threads: 2
Joined: Jul 2011
Reputation: 0
RE: Questions about Amnesia: A Machine for Pigs Requirements

Hey. I have an older system, will I be able to run Amnesia A Machine for pigs? I can run Amnesia 1 on the highest settings.

Windows XP
Pentium Dual-Core CPU 2,93 GHz
2 GB RAM
AMD Radeon HD 6800 series
09-06-2013, 11:13 PM
Find Reply
godospartan Offline
Junior Member

Posts: 6
Threads: 0
Joined: Sep 2013
Reputation: 0
RE: Questions about Amnesia: A Machine for Pigs Requirements

I have NO idea how to check any of my requirments, but i will be brief on what i DO know that i have. my syystem specs are as follows:

OS: Windows 7 (64-bit)
processor: AMD Sempron M120 with 2.10 GHz
memory: 3.00 GB,but 2.75 GB usable.

will my computer be able to play AAMFP smoothly? i am capable of playing Fallout new vegas, League of Legends, Dont starve, DC universe online, as well as capable of playing Arche Blade off of steam pretty smoothly, however Forge and Dota 2 i couldn't play very well or smoothly. knowing all this, will AAMFP be playable and will it be at last slightly smooth on my CPU?
09-06-2013, 11:25 PM
Find Reply
plutomaniac Offline
Super Moderator

Posts: 6,368
Threads: 45
Joined: May 2011
Reputation: 183
RE: Questions about Amnesia: A Machine for Pigs Requirements

(09-06-2013, 09:36 PM)Anemptybox Wrote: My PC is quite old (like five+ years) and I'm not too good at this stuff so I'd appreciate if someone could judge if I can run this game. I can play Amnesia: TDD just fine on pretty high settings, IIRC.

Windows 7
GeForce 9500 GS
Processor Intel Core Duo CPU E7300 @ 2.66Hz (2 CPUs) ~2.7GHz
Ram 4096 Mb
Direct X 11

I hope that information is enough. Thank you in advance.

Your graphics card supports OpenGL 3.3 but it's older/weak so you should be able to play the game at low settings only. Everything else is fine.

(09-06-2013, 11:13 PM)lemonpotatoe Wrote: Hey. I have an older system, will I be able to run Amnesia A Machine for pigs? I can run Amnesia 1 on the highest settings.

Windows XP
Pentium Dual-Core CPU 2,93 GHz
2 GB RAM
AMD Radeon HD 6800 series

Technically, you should be able to run it at high settings. The low ram might be holding you back though. Also you have Windows XP which are not officially supported by AAMFP. The game should work like Amnesia did but no guaranty/ support can be given for that operating system.

(09-06-2013, 11:25 PM)godospartan Wrote: I have NO idea how to check any of my requirments, but i will be brief on what i DO know that i have. my syystem specs are as follows:

OS: Windows 7 (64-bit)
processor: AMD Sempron M120 with 2.10 GHz
memory: 3.00 GB,but 2.75 GB usable.

will my computer be able to play AAMFP smoothly? i am capable of playing Fallout new vegas, League of Legends, Dont starve, DC universe online, as well as capable of playing Arche Blade off of steam pretty smoothly, however Forge and Dota 2 i couldn't play very well or smoothly. knowing all this, will AAMFP be playable and will it be at last slightly smooth on my CPU?

What graphics card do you have?

EDIT: Actually I just saw that this is a single core very low-end cpu. Most probably it won't be able to even run the game.
(This post was last modified: 09-06-2013, 11:51 PM by plutomaniac.)
09-06-2013, 11:39 PM
Find Reply
godospartan Offline
Junior Member

Posts: 6
Threads: 0
Joined: Sep 2013
Reputation: 0
RE: Questions about Amnesia: A Machine for Pigs Requirements

(09-06-2013, 11:39 PM)plutomaniac Wrote:
(09-06-2013, 11:25 PM)godospartan Wrote: I have NO idea how to check any of my requirments, but i will be brief on what i DO know that i have. my syystem specs are as follows:



OS: Windows 7 (64-bit)

processor: AMD Sempron M120 with 2.10 GHz

memory: 3.00 GB,but 2.75 GB usable.



will my computer be able to play AAMFP smoothly? i am capable of playing Fallout new vegas, League of Legends, Dont starve, DC universe online, as well as capable of playing Arche Blade off of steam pretty smoothly, however Forge and Dota 2 i couldn't play very well or smoothly. knowing all this, will AAMFP be playable and will it be at last slightly smooth on my CPU?



What graphics card do you have?
you tell me how i can look it up on ym computer and figure it out, and i will do just that and tell you what it is. im not THAT good with computers...
09-06-2013, 11:42 PM
Find Reply
plutomaniac Offline
Super Moderator

Posts: 6,368
Threads: 45
Joined: May 2011
Reputation: 183
RE: Questions about Amnesia: A Machine for Pigs Requirements

I edited my previous post the same time you replied. I said:

Quote:Actually I just saw that this is a single core very low-end cpu. Most probably it won't be able to even run the game.
(This post was last modified: 09-06-2013, 11:47 PM by plutomaniac.)
09-06-2013, 11:45 PM
Find Reply
godospartan Offline
Junior Member

Posts: 6
Threads: 0
Joined: Sep 2013
Reputation: 0
RE: Questions about Amnesia: A Machine for Pigs Requirements

(09-06-2013, 11:45 PM)plutomaniac Wrote: I edited my previous post the same time you replied. I said:

Quote:Actually I just saw that this is a single core very low-end cpu. Most probably it won't be able to even run the game.
so you are telling me, i can run FONV, and some pretty big games like Arche Blade and DCUO smoothly with big worlds or graphics, but i can't play this? Let me ask you something. if i get the demo of Amnesia dark decent, if it runs smoothly, will this game run smoothly?
09-06-2013, 11:53 PM
Find Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)