Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Privacy Policy | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Start mining machine?
Author Message
Rocker Offline
Junior Member

Posts: 3
Threads: 1
Joined: Mar 2007
Reputation: 0
#1
Question  Start mining machine?

Can anyone tell me how I get the big yellow mining machine started?

I've wired up the control box, stuck the key in and still no joy ?

Great game, really enjoying it.
03-30-2007, 01:04 PM
Find Reply
Magus Offline
Junior Member

Posts: 10
Threads: 1
Joined: Mar 2007
Reputation: 0
#2
RE: Start mining machine?

Spoiler below!
You need to put gas in it too, but the lid on the gas can is rusted shut. Combine the gas can with the hammer to open it, then throw it into the digging machine.
03-30-2007, 02:41 PM
Find Reply
Rocker Offline
Junior Member

Posts: 3
Threads: 1
Joined: Mar 2007
Reputation: 0
#3
RE: Start mining machine?

Magus Wrote:
Spoiler below!
You need to put gas in it too, but the lid on the gas can is rusted shut. Combine the gas can with the hammer to open it, then throw it into the digging machine.

Thanx for your help. I don't see a gas can, do I fetch it from somewhere?
03-30-2007, 02:53 PM
Find Reply
Demens Offline
Junior Member

Posts: 14
Threads: 3
Joined: Mar 2007
Reputation: 0
#4
RE: Start mining machine?

Rocker Wrote:
Magus Wrote:
Spoiler below!
You need to put gas in it too, but the lid on the gas can is rusted shut. Combine the gas can with the hammer to open it, then throw it into the digging machine.

Thanx for your help. I don't see a gas can, do I fetch it from somewhere?

Here ya go.
Spoiler below!
The gas can found from the storage room, same place where you found the key.
If i remember right, it's in the room that has that steam-leak in front of it
03-30-2007, 03:11 PM
Find Reply
hairysammoth Offline
Junior Member

Posts: 8
Threads: 1
Joined: Mar 2007
Reputation: 0
#5
RE: Start mining machine?

Rocker Wrote:
Magus Wrote:
Spoiler below!
You need to put gas in it too, but the lid on the gas can is rusted shut. Combine the gas can with the hammer to open it, then throw it into the digging machine.

Thanx for your help. I don't see a gas can, do I fetch it from somewhere?

Yes, it's in the same area as the key - in a room blocked off by steam pipes. You need to
Spoiler below!
use a crane to stack boxes to get to an air vent on a "shelf" halfway up the wall (at least, I assume that's what you're meant to do - I made a fancy-pants ramp out of a box and a couple of pallets. Gotta love emergent gameplay!). The gas can is in the room at the far end of the vent.

//edit: Curses, beaten Big Grin
03-30-2007, 03:13 PM
Find Reply
Rocker Offline
Junior Member

Posts: 3
Threads: 1
Joined: Mar 2007
Reputation: 0
#6
RE: Start mining machine?

Damn, I missed that. Thanx guys!
03-30-2007, 04:07 PM
Find Reply
raffa
Unregistered

 
#7
RE: Start mining machine?

Hi!

Did anyone else here had troubles powering up the control box?
It seems that i've encountered some rare strange bug - the damn plug just doesn't go into the socket! I'm holding it in my arm and pushing but it just doesn't go.

Am i missing some trick in here?
If someone could email me the savegame with the controls powered up - i would be very greateful for that!
(i've got the key and the canister by the way)

my email is olegst@bytecity.ru

thanks is advance!
(This post was last modified: 03-30-2007, 11:28 PM by RANDWILL.)
03-30-2007, 11:27 PM
Reply
hairysammoth Offline
Junior Member

Posts: 8
Threads: 1
Joined: Mar 2007
Reputation: 0
#8
RE: Start mining machine?

raffa Wrote:Hi!

Did anyone else here had troubles powering up the control box?
It seems that i've encountered some rare strange bug - the damn plug just doesn't go into the socket! I'm holding it in my arm and pushing but it just doesn't go.

Am i missing some trick in here?
If someone could email me the savegame with the controls powered up - i would be very greateful for that!
(i've got the key and the canister by the way)

my email is olegst@bytecity.ru

thanks is advance!

Gah, probably not - you don't even need to push, the plug automatically clicks into place if you get close enough. Maybe it's the wrong way round (I'm not sure if that makes any difference...) - have you tried using the other end? Or is it already plugged in?

Otherwise... you may need to load an old save Sad
03-30-2007, 11:49 PM
Find Reply
barf0r Offline
Junior Member

Posts: 47
Threads: 1
Joined: Mar 2007
Reputation: 0
#9
RE: Start mining machine?

One end goes into the control panel. The other goes into the power source at the back of the room. Make sure you are doing these both, and with the correct ends.
(This post was last modified: 03-31-2007, 12:11 AM by juandering.)
03-31-2007, 12:11 AM
Find Reply
WindexGlow Offline
Posting Freak

Posts: 1,108
Threads: 70
Joined: Mar 2007
Reputation: -5
#10
RE: Start mining machine?

Please post comments involving spoilers IN SPOILER TAGS.  

Please -REP me.
Honestly, please do. I want to see how low I can go!!
Ignore that error message too. Just ignore it and keep going to give me -rep.
03-31-2007, 12:15 AM
Find Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)