Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Privacy Policy | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Minor - Upon closing from fullscreen, Amnesia screws up my dual monitor setup
tjb0607 Offline
Junior Member

Posts: 2
Threads: 1
Joined: Jun 2012
Reputation: 0
#1
Solved: 3 Years, 6 Months, 3 Weeks ago Bug  Minor - Upon closing from fullscreen, Amnesia screws up my dual monitor setup

My dual screen settings are set by

xrandr --output DIN --off --output DVI-1 --mode 1280x1024 --pos 0x0 --rotate normal --output DVI-0 --mode 1280x1024 --pos 1280x0 --rotate normal

when I close Amnesia from fullscreen, it will disable DVI-1 by trying to change it back to my normal resolution, even though I was already in that resolution. I set my resolution to 1280x1024, and it doesn't change resolution on start.

This does have a workaround (re-executing xrandr) but with the workaround, it moves all my windows on to one monitor, which is annoying.
06-04-2012, 02:00 AM
Find
Urkle Offline
FG - Associate

Posts: 1,172
Threads: 31
Joined: Jul 2006
Reputation: 21
#2
Solved: 3 Years, 6 Months, 3 Weeks ago RE: Minor - Upon closing from fullscreen, Amnesia screws up my dual monitor setup

Are you using the provided SDL? or your system SDL? I would suggest trying the system SDL to see if that makes any different. (re-run the checklibs.sh script in the amnesia install directory after installing SDL on your system)

Developing away on one of
Multiple Macs running 10.6, 10.7, 10.8, and 10.9.
Linux, 8-core AMD, 8GB RAM, Fedora 18, nVidia 450 1GB
06-04-2012, 02:02 AM
Website Find
tjb0607 Offline
Junior Member

Posts: 2
Threads: 1
Joined: Jun 2012
Reputation: 0
#3
Solved: 3 Years, 6 Months, 3 Weeks ago RE: Minor - Upon closing from fullscreen, Amnesia screws up my dual monitor setup

(06-04-2012, 02:02 AM)Urkle Wrote: Are you using the provided SDL? or your system SDL? I would suggest trying the system SDL to see if that makes any different. (re-run the checklibs.sh script in the amnesia install directory after installing SDL on your system)
I have SDL installed from Arch's extra repository. After running checklibs.sh and running Amnesia, it still resets the resolution on closing.
06-04-2012, 02:49 AM
Find
Urkle Offline
FG - Associate

Posts: 1,172
Threads: 31
Joined: Jul 2006
Reputation: 21
#4
Solved: 3 Years, 6 Months, 3 Weeks ago RE: Minor - Upon closing from fullscreen, Amnesia screws up my dual monitor setup

Ok this seems like an SDL issue.. Amnesia distributes SDL 1.2.14 which has X randr enabled by default. It looks like your distribution is also distributing 1.2.14.. one of the changes in 1.2.15 is to prevent the "desktop reconfiguring" by disabling xrandr.

http://www.libsdl.org/release/SDL-1.2.15/docs.html

I would make sure you are using a 1.2.15 release or just nab the one from libsdl.org and put it in the libs or libs64 folder in the Amnesia installation folder.

Developing away on one of
Multiple Macs running 10.6, 10.7, 10.8, and 10.9.
Linux, 8-core AMD, 8GB RAM, Fedora 18, nVidia 450 1GB
06-06-2012, 07:44 PM
Website Find




Users browsing this thread: 1 Guest(s)