Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Privacy Policy | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Entity is NOT supposed to be active
HeadyBoy Offline
Junior Member

Posts: 45
Threads: 16
Joined: Jul 2012
Reputation: 0
#1
Entity is NOT supposed to be active

I've been trying to do something with statues.


You start in one area with a statue and as you move to the next room, the statue is supposed to disappear and look like it's reappearing in the next room.


This isn't happening. It looks as if all of my entities are active at the same time and my triggers aren't working.. anybody know what's up with this? I will post part of my script below. This is really irritating me.


void OnStart()
{
AddEntityCollideCallback("Player","statuefirst","collidestatuefirst",true,1);
AddEntityCollideCallback("Player","statuesecond","collidestatuesecond",true,1);
SetEntityPlayerInteractCallback("firstkey", "collidestatuethird", true);
AddEntityCollideCallback("Player","statuefourth","collidestatuefourth",true,1);
AddEntityCollideCallback("Player","statuefifth","collidestatuefifth",true,1);
SetEntityPlayerInteractCallback("kitchenkey", "collidestatuesixth", true);
SetEntityPlayerInteractCallback("musickey", "collidestatueseventh", true);
SetEntityPlayerInteractCallback("labkey", "collidestatueeighth", true);
SetEntityPlayerInteractCallback("sewer", "collidestatueninth", true);
}


void collidestatuefirst(string &in asParent, string &in asChild, int alState)
{
SetEntityActive("statueman1", false);
SetEntityActive("statueman2", true);
PlaySoundAtEntity("", "10_rock_move.snt", "statueman2", 0, false);
}

void collidestatuesecond(string &in asParent, string &in asChild, int alState)
{
SetEntityActive("statueman2", false);
SetEntityActive("statueman3", true);
PlaySoundAtEntity("", "10_rock_move.snt", "statueman3", 0, false);
}

void collidestatuethird(string &in EntityName, int alState)
{
SetEntityActive("statueman3", false);
SetEntityActive("statueman4", true);
PlaySoundAtEntity("", "10_rock_move.snt", "statueman4", 0, false);
}


and it's just that sort of flow until the end.. but I don't think it's anything to do with my script considering that the statues are all spawned at the beginning. Does anybody have any answers to why my statue entities may not be popping in and out when they should be?

Voice Actor - Male, British Accent, Mid-teens, Adaptable
Custom Stories - "The Heist: Amnesia" (In production)
(This post was last modified: 07-24-2012, 11:17 PM by HeadyBoy.)
07-24-2012, 05:42 AM
Find Reply
Your Computer Offline
SCAN ME!

Posts: 3,456
Threads: 32
Joined: Jul 2011
Reputation: 235
#2
RE: Entity is NOT supposed to be active

Change the entity type to Object::Static.

Tutorials: From Noob to Pro
07-24-2012, 06:19 AM
Website Find Reply
HeadyBoy Offline
Junior Member

Posts: 45
Threads: 16
Joined: Jul 2012
Reputation: 0
#3
RE: Entity is NOT supposed to be active

(07-24-2012, 06:19 AM)Your Computer Wrote: Change the entity type to Object::Static.
I am the highlight of noobs everywhere. How do I do that? As there is no static physics option with this entity Blush

Voice Actor - Male, British Accent, Mid-teens, Adaptable
Custom Stories - "The Heist: Amnesia" (In production)
07-24-2012, 06:27 AM
Find Reply
Your Computer Offline
SCAN ME!

Posts: 3,456
Threads: 32
Joined: Jul 2011
Reputation: 235
#4
RE: Entity is NOT supposed to be active

(07-24-2012, 06:27 AM)HeadyBoy Wrote: I am the highlight of noobs everywhere. How do I do that? As there is no static physics option with this entity Blush

Model Editor: Settings: User defined variables.

Tutorials: From Noob to Pro
07-24-2012, 06:33 AM
Website Find Reply
HeadyBoy Offline
Junior Member

Posts: 45
Threads: 16
Joined: Jul 2012
Reputation: 0
#5
RE: Entity is NOT supposed to be active

(07-24-2012, 06:33 AM)Your Computer Wrote:
(07-24-2012, 06:27 AM)HeadyBoy Wrote: I am the highlight of noobs everywhere. How do I do that? As there is no static physics option with this entity Blush

Model Editor: Settings: User defined variables.
Done that I think it works. Now.. this newly saved model is in my files. How would somebody else get this model?

Voice Actor - Male, British Accent, Mid-teens, Adaptable
Custom Stories - "The Heist: Amnesia" (In production)
07-24-2012, 06:51 AM
Find Reply
Statyk Offline
Schrödinger's Mod

Posts: 4,390
Threads: 72
Joined: Sep 2011
Reputation: 241
#6
RE: Entity is NOT supposed to be active

Put the new .ent in your custom story's folder.
07-24-2012, 03:35 PM
Find Reply
HeadyBoy Offline
Junior Member

Posts: 45
Threads: 16
Joined: Jul 2012
Reputation: 0
#7
RE: Entity is NOT supposed to be active

Thankyou very much my good sir.

Voice Actor - Male, British Accent, Mid-teens, Adaptable
Custom Stories - "The Heist: Amnesia" (In production)
07-24-2012, 11:16 PM
Find Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)