Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Privacy Policy | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Model exporting
OriginalUsername Offline
Posting Freak

Posts: 896
Threads: 42
Joined: Feb 2013
Reputation: 34
#1
Model exporting

Hey there,

I just made my very first model and I'm trying to export it to amnesia. I've looked up some tutorials (like criso's) but they're either for animations or not for amnesia. How do I put my model from maya 2011 to amnesia?

Thanks in advance!
04-02-2013, 11:28 AM
Find Reply
No Author Offline
Posting Freak

Posts: 962
Threads: 10
Joined: Jun 2012
Reputation: 13
#2
RE: Model exporting

Use OpenCollada for Maya 2011

[Image: the-cabin-in-the-woods-masked-people.jpg]
04-02-2013, 01:23 PM
Find Reply
OriginalUsername Offline
Posting Freak

Posts: 896
Threads: 42
Joined: Feb 2013
Reputation: 34
#3
RE: Model exporting

(04-02-2013, 01:23 PM)No Author Wrote: Use OpenCollada for Maya 2011

Okay, thanks. But how do I make all the other files?
04-02-2013, 01:54 PM
Find Reply
PutraenusAlivius Offline
Posting Freak

Posts: 4,713
Threads: 75
Joined: Dec 2012
Reputation: 119
#4
RE: Model exporting

(04-02-2013, 01:54 PM)Smoke Wrote:
(04-02-2013, 01:23 PM)No Author Wrote: Use OpenCollada for Maya 2011

Okay, thanks. But how do I make all the other files?

If you mean making .ent's and such, open the model in the Model Editor, give it a body and make it and .ent.

"Veni, vidi, vici."
"I came, I saw, I conquered."
04-02-2013, 01:59 PM
Find Reply
OriginalUsername Offline
Posting Freak

Posts: 896
Threads: 42
Joined: Feb 2013
Reputation: 34
#5
RE: Model exporting

(04-02-2013, 01:59 PM)JustAnotherPlayer Wrote:
(04-02-2013, 01:54 PM)Smoke Wrote:
(04-02-2013, 01:23 PM)No Author Wrote: Use OpenCollada for Maya 2011

Okay, thanks. But how do I make all the other files?

If you mean making .ent's and such, open the model in the Model Editor, give it a body and make it and .ent.

I got the .dae file, and it won't show in my model editor... I tried a lot of things to get it to work..
04-02-2013, 02:04 PM
Find Reply
No Author Offline
Posting Freak

Posts: 962
Threads: 10
Joined: Jun 2012
Reputation: 13
#6
RE: Model exporting

Import them

[Image: the-cabin-in-the-woods-masked-people.jpg]
(This post was last modified: 04-02-2013, 02:24 PM by No Author.)
04-02-2013, 02:23 PM
Find Reply
OriginalUsername Offline
Posting Freak

Posts: 896
Threads: 42
Joined: Feb 2013
Reputation: 34
#7
RE: Model exporting

Okay I'm feeling like this now:
Spoiler below!
[Image: I_Have_No_Idea_What_I_m_Doing.jpg]

I just loaded into model viewer and well... It came out like this:
Spoiler below!
[Image: JOrJNlx.png]

I just feel really stupid -.-
04-02-2013, 02:32 PM
Find Reply
Traggey Offline
is mildly amused

Posts: 3,256
Threads: 73
Joined: Feb 2012
Reputation: 185
#8
RE: Model exporting

Triangulate your model before exporting.
04-02-2013, 02:34 PM
Find Reply
No Author Offline
Posting Freak

Posts: 962
Threads: 10
Joined: Jun 2012
Reputation: 13
#9
RE: Model exporting

That's one cool model

[Image: the-cabin-in-the-woods-masked-people.jpg]
04-02-2013, 02:41 PM
Find Reply
OriginalUsername Offline
Posting Freak

Posts: 896
Threads: 42
Joined: Feb 2013
Reputation: 34
#10
RE: Model exporting

(04-02-2013, 02:34 PM)Traggey Wrote: Triangulate your model before exporting.

Worked for the model viewer (without textures) but the editor is still weird. Thanks for you help guys, I'll try to figure it out -.-

I'm sorry guys. My stupidity level is over 9000 on this subject. Just treat me like you're teaching it to an 5-year old kid
(This post was last modified: 04-02-2013, 03:10 PM by OriginalUsername.)
04-02-2013, 02:42 PM
Find Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)