Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Privacy Policy | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Model Editor Help Attaching lights to entities
HugoLafisques Offline
Junior Member

Posts: 4
Threads: 1
Joined: Oct 2013
Reputation: 0
#1
Attaching lights to entities

Hi there,

I've been messing around in the amnesia model editor for a little while and managed to attach some lights and billboards to the grunt model; but I'm running into a problem when the grunt despawns - the lights and billboards aren't deactivated as well, leaving me with some floating lights at wherever in the map the enemy was.

Any ideas?
10-23-2013, 03:14 PM
Find Reply
Acies Offline
Posting Freak

Posts: 1,643
Threads: 60
Joined: Feb 2011
Reputation: 73
#2
RE: Attaching lights to entities

Manually deactivate the lights. Not sure there is 'an easy way' to do this.

Bind the billboards of the grunt to a light (all in the modeleditor). I know that setting the color of the pointlight 'black' hides the billboards;
void FadeLightTo(string& asLightName, float afR, float afG, float afB, float afA, float afRadius, float afTime);

The name of the pointlight would be "servant_grunt_1_pointlight_1" - I hope you understand the naming convention.

I'm not sure if;
void SetLightVisible(string& asLightName, bool abVisible);
Works as well.

It appears as if this can be set up to work 'automatically', by using the callbackfunc specified in the 'entity' tab of the leveleditor of the grunt/brute;
OnAutoDisabled (hover mouse on the white blank).

Best of luck - I'm not huge on scripting so someone else will have to step in, in case this general overview doesn't do it. :]

[Image: mZiYnxe.png]


(This post was last modified: 10-23-2013, 09:03 PM by Acies.)
10-23-2013, 09:01 PM
Find Reply
HugoLafisques Offline
Junior Member

Posts: 4
Threads: 1
Joined: Oct 2013
Reputation: 0
#3
RE: Attaching lights to entities

wow, that's a pain in the ass

thanks for the help, i'll give it a go
10-24-2013, 02:04 AM
Find Reply
HugoLafisques Offline
Junior Member

Posts: 4
Threads: 1
Joined: Oct 2013
Reputation: 0
#4
RE: Attaching lights to entities

For some reason i'm getting the error 'OnAutoDisable' is not a valid data type?

I'm probably doing this completely wrong, but here's my function:

void enemylight(string &in EntityName, OnAutoDisabled)
{    
FadeLightTo("servant_grunt_light", 0, 0, 0, 0, 0, 0.1);
}

Edit:

Also in the model editor would the light be named pointlight_1, then outside of that it would be referred to as "servant_grunt_1_pointlight_1" ?
(This post was last modified: 10-24-2013, 04:57 PM by HugoLafisques.)
10-24-2013, 04:53 PM
Find Reply
Acies Offline
Posting Freak

Posts: 1,643
Threads: 60
Joined: Feb 2011
Reputation: 73
#5
RE: Attaching lights to entities

In response to your edit - yes. So, the light needs to be renamed in the script you provided.

Also, I dug through old scripts to find the correct format - tried to 'translate' into something for you:


void enemylight(string &in EntityName, string &in Type)
{
if(Type == "OnAutoDisabled")
{
FadeLightTo("servant_grunt_1_light_1", 0, 0, 0, 0, 0, 0.1);
}
}

(Keep in mind that the editors like to add an underscore and a number on names!).

The script assumes that you named your pointlight = 'light'

[Image: mZiYnxe.png]


(This post was last modified: 10-24-2013, 06:42 PM by Acies.)
10-24-2013, 06:41 PM
Find Reply
HugoLafisques Offline
Junior Member

Posts: 4
Threads: 1
Joined: Oct 2013
Reputation: 0
#6
RE: Attaching lights to entities

Awesome man, it works! thanks a lot for the help, I searched for ages on documentation for this kind of stuff but couldn't find anything
10-25-2013, 02:38 AM
Find Reply
Acies Offline
Posting Freak

Posts: 1,643
Threads: 60
Joined: Feb 2011
Reputation: 73
#7
RE: Attaching lights to entities

Awesome!

[Image: mZiYnxe.png]


10-25-2013, 09:07 PM
Find Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)