Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Privacy Policy | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Project Crashes during Pre Menu
Gilligan's Hell Offline
Posting Freak

Posts: 851
Threads: 17
Joined: Feb 2012
Reputation: 36
#1
Project Crashes during Pre Menu

in my mod i've added a premenu and when i load it up it gives me a black box error then it crashes.

From English.lang:
<CATEGORY Name="PreMenu">
<Entry Name="Welcome01">THIS IS INSPIRED BY A TRUE STORY. This is a Amnesia Full Conversion Mod made by russian_sky Dev Team.</Entry>
<Entry Name="Welcome02">1932, A Family was Driven from their home in Terror during the middle of the night. A Letter sent to Father Reise gets his attention. Investigate the house and put a stop to the Demonic Activity.</Entry>
<Entry Name="Welcome03">Grab your Lantern Father... It's time to head to the house.</Entry>
</CATEGORY>

From Pre_menu.cfg:
<PreMenu skin="gui_main_menu.skin">
<Section Image="russian_sky.jpg" Time="2" ShowFirstStartOnly="false"/>
<Section Image="PreMenu1.jpg" ShowFirstStartOnly="true" Music="12_amb.ogg" MusicVolume="0.5" MusicFadeTime="10" >
<Text Pos="80 210 0" FrameSize="640 300" FontSize="18 18" TextCat="PreMenu" TextEntry="Welcome01" Color="1 1 1 1" Align="Left" />
</Section>
<Section Image="PreMenu2.jpg" ShowFirstStartOnly="true">
<Text Pos="80 210 0" FrameSize="640 300" FontSize="18 18" TextCat="PreMenu" TextEntry="Welcome02" Color="1 1 1 1" Align="Left" />
</Section>
<Section Image="PreMenu3.jpg" ShowFirstStartOnly="true">
<Text Pos="80 210 0" FrameSize="640 300" FontSize="18 18" TextCat="PreMenu" TextEntry="Welcome03" Color="1 1 1 1" Align="Left" />
</Section>
</PreMenu>

What is Happening!

The International Narcotics Traffic
(This post was last modified: 10-28-2013, 01:30 PM by Gilligan's Hell.)
10-28-2013, 01:18 PM
Find Reply
PutraenusAlivius Offline
Posting Freak

Posts: 4,713
Threads: 75
Joined: Dec 2012
Reputation: 119
#2
RE: Project Crashes during Pre Menu

Compare it to another FC's cfg and see if they fit. Looks like it's the skin and image IMO.

"Veni, vidi, vici."
"I came, I saw, I conquered."
10-28-2013, 01:40 PM
Find Reply
Gilligan's Hell Offline
Posting Freak

Posts: 851
Threads: 17
Joined: Feb 2012
Reputation: 36
#3
RE: Project Crashes during Pre Menu

I Think so. might need to resize it.

The image sizes are 634 x 450.

The International Narcotics Traffic
(This post was last modified: 10-28-2013, 01:48 PM by Gilligan's Hell.)
10-28-2013, 01:41 PM
Find Reply
The chaser Offline
Posting Freak

Posts: 2,486
Threads: 76
Joined: Jun 2012
Reputation: 113
#4
RE: Project Crashes during Pre Menu

(10-28-2013, 01:41 PM)endosine Wrote: I Think so. might need to resize it.

The image sizes are 634 x 450.

Bad, I know why doesn't it work: Images must be ALWAYS a power of two texture (256X256, 512X512, 1024X1024), etc. I think that's the problem, so try resizing the image to 512X512 and try if it works Smile

THE OTHERWORLD (WIP)
[Image: k6vbdhu]

Aculy iz dolan.
10-28-2013, 02:42 PM
Find Reply
Gilligan's Hell Offline
Posting Freak

Posts: 851
Threads: 17
Joined: Feb 2012
Reputation: 36
#5
RE: Project Crashes during Pre Menu

I'll try it. Smile

The International Narcotics Traffic
10-28-2013, 02:52 PM
Find Reply
PutraenusAlivius Offline
Posting Freak

Posts: 4,713
Threads: 75
Joined: Dec 2012
Reputation: 119
#6
RE: Project Crashes during Pre Menu

(10-28-2013, 01:41 PM)endosine Wrote: The image sizes are 634 x 450.

Each image in Amnesia MUST have power of 2 exponents of resolution (like 256x256, 512x512, 1024x1024). My models have a 1024x1024 resolution

"Veni, vidi, vici."
"I came, I saw, I conquered."
10-28-2013, 02:53 PM
Find Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)