Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Privacy Policy | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Thread Rating:
  • 4 Vote(s) - 3 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
how to make floor break when u go to a certain area
Mudbill Offline
Muderator

Posts: 3,814
Threads: 59
Joined: Apr 2013
Reputation: 177
#11
RE: how to make floor break when u go to a certain area

Certainly a good start! Aside from the cliché story, it looks like you're getting the hang of how it all works.
Good luck onwards!

06-20-2014, 04:03 AM
Find Reply
victorkim890(KimmyChimmy) Offline
Senior Member

Posts: 316
Threads: 1
Joined: Jun 2014
Reputation: 1
#12
RE: how to make floor break when u go to a certain area

how to resize a monster(it doesnt work when i try to resize it and play it in amnesia cause its still the same size.) and how do u make the player make a noise like a scream when u go to an area( i tried to do it, but it didnt work)

(06-20-2014, 04:03 AM)Mudbill Wrote: Certainly a good start! Aside from the cliché story, it looks like you're getting the hang of how it all works.
Good luck onwards!
yep i kinda no how to make custom story

(This post was last modified: 06-20-2014, 03:53 PM by victorkim890(KimmyChimmy).)
06-20-2014, 03:50 PM
Find Reply
DnALANGE Offline
Banned

Posts: 1,549
Threads: 73
Joined: Jan 2012
#13
RE: how to make floor break when u go to a certain area

Resizing monsters can NOT be done like that.
Only with Maya etc...
(This post was last modified: 06-20-2014, 04:25 PM by DnALANGE.)
06-20-2014, 04:24 PM
Find Reply
victorkim890(KimmyChimmy) Offline
Senior Member

Posts: 316
Threads: 1
Joined: Jun 2014
Reputation: 1
#14
RE: how to make floor break when u go to a certain area

wat about how to make the player gasp or breathe or is frightened when u go to an area since i tried doing tat but it didnt work.

06-20-2014, 05:12 PM
Find Reply
DnALANGE Offline
Banned

Posts: 1,549
Threads: 73
Joined: Jan 2012
#15
RE: how to make floor break when u go to a certain area

Yes there is a script for that..
This is a script witch make the sound as the player is scared. and sorta confused.
Be free to use it.
-
PHP Code: (Select All)
void OnEnter()//Or where you prefer to have this effect.

{
AddTimer("scare"0.3f"TimerPlayerReact");    
AddTimer("breath"2.0f"TimerPlayerReact");    
AddTimer("breathl"4.0f"TimerPlayerReact");
AddTimer("breathl"6.0f"TimerPlayerReact");

PHP Code: (Select All)
void TimerPlayerReact(string &in asTimer)
{
    if(
asTimer == "scare"){
        
PlayGuiSound("react_scare"1.0f);
    }
    else if(
asTimer == "breath"){
        
PlayGuiSound("react_breath"0.8f);
    }
    else if(
asTimer == "breathl"){
        
PlayGuiSound("react_breath"0.5f);
    }    

(This post was last modified: 06-20-2014, 09:10 PM by DnALANGE.)
06-20-2014, 08:57 PM
Find Reply
victorkim890(KimmyChimmy) Offline
Senior Member

Posts: 316
Threads: 1
Joined: Jun 2014
Reputation: 1
#16
RE: how to make floor break when u go to a certain area

does the breathing never stop? i kept waiting and the player kept breathing and breathing?

nvm it doesnt

(This post was last modified: 06-20-2014, 10:06 PM by victorkim890(KimmyChimmy).)
06-20-2014, 09:30 PM
Find Reply
Romulator Offline
Not Tech Support ;-)

Posts: 3,622
Threads: 62
Joined: Jan 2013
Reputation: 195
#17
RE: how to make floor break when u go to a certain area

When you say you would like this to happen at a specific point, do you have code for that specific point already? Like for example, colliding with a ScriptArea?

The easiest thing you could do is this:
PHP Code: (Select All)
PlaySoundAtEntity("""react_breath_slow.snt""Player"0false);
PlaySoundAtEntity("""react_scare""Player"0false); 

Just put it in your code inside a void where you would like it to happen.

Edit: Saw your edit. This is still here if you need it!

Discord: Romulator#0001
[Image: 3f6f01a904.png]
(This post was last modified: 06-20-2014, 11:08 PM by Romulator.)
06-20-2014, 11:07 PM
Find Reply
DnALANGE Offline
Banned

Posts: 1,549
Threads: 73
Joined: Jan 2012
#18
RE: how to make floor break when u go to a certain area

Yours is good as well Rom.
mine wS just a longer one from Amnesia main game.
you can also change the timers in whatever you prefer.
i see it works. Thats great.
(This post was last modified: 06-20-2014, 11:31 PM by DnALANGE.)
06-20-2014, 11:29 PM
Find Reply
Romulator Offline
Not Tech Support ;-)

Posts: 3,622
Threads: 62
Joined: Jan 2013
Reputation: 195
#19
RE: how to make floor break when u go to a certain area

(06-20-2014, 11:29 PM)DnALANGE Wrote: Yours is good as well Rom.
mine wS just a longer one from Amnesia main game.
you can also change the timers in whatever you prefer.
i see it works. Thats great.

Both work; yours is probably more realistic, but may not be beneficial to the 'standard' user as most do not understand if-then-else statements. Mine is just "play a sound when this happens".

Either way, both work, just need to be implemented correctly.

Discord: Romulator#0001
[Image: 3f6f01a904.png]
(This post was last modified: 06-21-2014, 03:04 AM by Romulator.)
06-21-2014, 03:04 AM
Find Reply
victorkim890(KimmyChimmy) Offline
Senior Member

Posts: 316
Threads: 1
Joined: Jun 2014
Reputation: 1
#20
RE: how to make floor break when u go to a certain area

i found out wat to do. you just hav to hav a lot of sanity potion and the breathing stops

06-21-2014, 03:47 AM
Find Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)