Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Privacy Policy | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
monsters.
G510s Offline
Banned

Posts: 58
Threads: 32
Joined: Jun 2014
#1
monsters.

i havent used any code or script yet but how do i get a monster to free roam. in my past levels i used nodes but that didnt seem to do anything.
12-09-2014, 11:16 PM
Find Reply
Mudbill Offline
Muderator

Posts: 3,877
Threads: 59
Joined: Apr 2013
Reputation: 178
#2
RE: monsters.

Free roam? Path nodes should work.

12-09-2014, 11:49 PM
Find Reply
G510s Offline
Banned

Posts: 58
Threads: 32
Joined: Jun 2014
#3
RE: monsters.

(12-09-2014, 11:49 PM)Mudbill Wrote: Free roam? Path nodes should work.


could you explain in depth how i should you them?
12-09-2014, 11:52 PM
Find Reply
Mudbill Offline
Muderator

Posts: 3,877
Threads: 59
Joined: Apr 2013
Reputation: 178
#4
RE: monsters.

Scatter some nodes around the room with a small distance in between them. If they are all over the place, the monster will find the most convenient way to follow it. In the script you can add the AddEnemyPatrolNode line to give the monster a destination. You can run this script several times in a row to give a longer path to the monster. Add one for every corner, just so he doesn't get stuck there.

If you add a few nodes to the script, he will walk until he has reached the final one. If the player is close, he will restart the path, otherwise he will despawn.

(This post was last modified: 12-10-2014, 08:26 AM by Mudbill.)
12-10-2014, 08:25 AM
Find Reply
FlawlessHappiness Offline
Posting Freak

Posts: 3,980
Threads: 145
Joined: Mar 2012
Reputation: 171
#5
RE: monsters.

Yes. There is no such thing called "Free roam". It is always decided what pathnode the monster will go to.

Trying is the first step to success.
12-10-2014, 01:31 PM
Find Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)