Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Privacy Policy | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Level Editor Help HPL2 level editor cannot remember primitives plane texture!
jssjr90 Offline
Member

Posts: 169
Threads: 39
Joined: Jun 2011
Reputation: 0
#1
Sad  HPL2 level editor cannot remember primitives plane texture!

So I have had this issue for a couple of years, and now it is just bugging me to death. Basically I will use the primitives tool to create walls. At least 90% of the time HPL2 will remember what texture was used within that primitive plane. But now its getting to the point of just forgetting what texture was used on that plane. HPL2 still notices that I used a primitive plane, but cannot remember what texture it was. Any ideas on what the issue could be?

I have just converted my custom story to full conversion and have all the right dictionary paths set for the resources.cfg. This issue has also been happening when I was just using the normal custom story folder.

As you can see, the "material" box is blank, when there should be the texture file name there.
[img][Image: A2_zpsc2d26722.png][/img]

This is the whole primitives plane selected for this pillar.
[Image: A1_zpsea10b388.jpg]


Another example.
[Image: b2_zps0760caa8.jpg]

What it should look like.
[Image: 2014-11-09_000011_zpsfcc877c7.jpg]
01-11-2015, 09:50 PM
Find Reply
Mudbill Offline
Muderator

Posts: 3,878
Threads: 59
Joined: Apr 2013
Reputation: 178
#2
RE: HPL2 level editor cannot remember primitives plane texture!

The Level Editor does not use your mod's resources.cfg file. Unless the directory the texture is in is added to the main resources.cfg in Amnesia root, it won't remember it. What you can do is either copy the textures temporarily to the main folders or add your mod folders to the file.

(This post was last modified: 01-11-2015, 09:57 PM by Mudbill.)
01-11-2015, 09:55 PM
Find Reply
jssjr90 Offline
Member

Posts: 169
Threads: 39
Joined: Jun 2011
Reputation: 0
#3
RE: HPL2 level editor cannot remember primitives plane texture!

(01-11-2015, 09:55 PM)Mudbill Wrote: The Level Editor does not use your mod's resources.cfg file. Unless the directory the texture is in is added to the main resources.cfg in Amnesia root, it won't remember it. What you can do is either copy the textures temporarily to the main folders or add your mod folders to the file.

So I would add <Directory Path="/thrh_textures" AddSubDirs="true" /> to the resources.cfg file from the main root of Amnesia?

I did try this and it worked! All of my textures are being seen. But what makes me wonder is, if I did not use this method.

Is it not possible to have the resource.cfg located from my full conversions mod folder, to see the dictionary path? (The "thrh_textues" folder that is located in the root folder.)

For more reference here is my resource.cfg file setups.

Location of resource.cfg:
Amnesia root folder.

<Resources>
<Directory Path="/_temp" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/fonts" AddSubDirs="false" />
<Directory Path="/maps" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/textures" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/models" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/gui" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/static_objects" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/sounds" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/main_menu" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/shaders" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/lights" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/billboards" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/entities" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/graphics" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/viewer" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/particles" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/models" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/music" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/flashbacks" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/textures" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/misc" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/commentary" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/thrh_textures" AddSubDirs="true" />
</Resources>


Location of my resource.cfg:
Amnesia the dark decent/The_Hands_Resist_Him/thrh_config/resources.cfg

<Resources>
<Directory Path="/_temp" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/fonts" AddSubDirs="false" />
<Directory Path="/maps" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/textures" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/models" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/gui" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/static_objects" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/sounds" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/main_menu" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/shaders" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/lights" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/billboards" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/entities" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/graphics" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/viewer" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/particles" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/models" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/music" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/flashbacks" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/textures" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/misc" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/commentary" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/custom_stories" AddSubDirs="true" />

<Directory Path="/The_Hands_Resist_Him/commentary" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/The_Hands_Resist_Him/entities" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/The_Hands_Resist_Him/gui" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/The_Hands_Resist_Him/main_menu" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/The_Hands_Resist_Him/maps" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/The_Hands_Resist_Him/misc" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/The_Hands_Resist_Him/particles" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/The_Hands_Resist_Him/shaders" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/The_Hands_Resist_Him/static_objects" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/thrh_textures" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/The_Hands_Resist_Him/thrh_config" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/The_Hands_Resist_Him/thrh_graphics" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/The_Hands_Resist_Him/thrh_models" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/The_Hands_Resist_Him/thrh_music" AddSubDirs="true" />
<Directory Path="/The_Hands_Resist_Him/thrh_sounds" AddSubDirs="true" />
</Resources>
01-11-2015, 10:30 PM
Find Reply
Mudbill Offline
Muderator

Posts: 3,878
Threads: 59
Joined: Apr 2013
Reputation: 178
#4
RE: HPL2 level editor cannot remember primitives plane texture!

Your own resources.cfg will be used by the game when you start the mod, so the planes shouldn't be an issue there. However, the editors are hard coded to use only the resources.cfg located in the root folder. I think there was a way to force another file instead, but I think it also had some drawbacks like not being able to locate the main files if you do. I suggest you just add that line to the main one for as long as you need to. As long as the game loads fine, whoever downloads and plays your mod won't notice anything wrong, because they won't be using the editors.

(This post was last modified: 01-11-2015, 10:47 PM by Mudbill.)
01-11-2015, 10:46 PM
Find Reply
jssjr90 Offline
Member

Posts: 169
Threads: 39
Joined: Jun 2011
Reputation: 0
#5
RE: HPL2 level editor cannot remember primitives plane texture!

(01-11-2015, 10:46 PM)Mudbill Wrote: Your own resources.cfg will be used by the game when you start the mod, so the planes shouldn't be an issue there. However, the editors are hard coded to use only the resources.cfg located in the root folder. I think there was a way to force another file instead, but I think it also had some drawbacks like not being able to locate the main files if you do. I suggest you just add that line to the main one for as long as you need to. As long as the game loads fine, whoever downloads and plays your mod won't notice anything wrong, because they won't be using the editors.

Thanks Mudbill for your help! I also love your youtube videos about HPL2, those help me out allot. Im about to go though your full conversion setup video to make sure im doing everything right. Right now my .bat file is crashing on me, giving me the blackbox error.
01-11-2015, 10:54 PM
Find Reply
Mudbill Offline
Muderator

Posts: 3,878
Threads: 59
Joined: Apr 2013
Reputation: 178
#6
RE: HPL2 level editor cannot remember primitives plane texture!

That video I have on full conversions should be done slightly differently, because it does not show how isolated ones are set up. But for the most part, the only difference is that all the folders are inside 1 instead of gathered around the root. By the looks of it, you already have an IFC running though, so yeah.

01-12-2015, 09:12 AM
Find Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)