Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Privacy Policy | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(De)Activating ropes
Darkfire Offline
Senior Member

Posts: 366
Threads: 21
Joined: May 2014
Reputation: 15
#1
(De)Activating ropes

As said in the title. I want to make the rope inactive to make it appear in puzzle later.

I tried deactivating both of the areas (Rope and PosNode), but no luck. Perhaps this isn't possible at all ? In that case maybe you know an entity/static object that I could use. I know there's one for chain, not sure if for rope. Oh, and I can't change it into a chain, it wouldn't make sense at all :\

02-24-2015, 08:15 PM
Find Reply
MrBehemoth Offline
Senior Member

Posts: 408
Threads: 19
Joined: Feb 2014
Reputation: 40
#2
RE: (De)Activating ropes

Could you make a rope entity out of billboards? (You could make give it segmented bodies and hinge them. Be sure to make it a grab object so it moves and is switchable.)

02-25-2015, 02:02 AM
Find Reply
Darkfire Offline
Senior Member

Posts: 366
Threads: 21
Joined: May 2014
Reputation: 15
#3
RE: (De)Activating ropes

And how is that done ? Wouldn't it look like few sticks joined together ?

Ps. I could also make it out of a billboard, but I don't think they can be deactivated.

02-25-2015, 09:05 PM
Find Reply
MrBehemoth Offline
Senior Member

Posts: 408
Threads: 19
Joined: Feb 2014
Reputation: 40
#4
RE: (De)Activating ropes

(02-25-2015, 09:05 PM)Darkfire Wrote: Wouldn't it look like few sticks joined together ?
Well, yeah, kinda. Depends on how many segments you want to give it. Maybe a static rope would be more convincing.

(02-25-2015, 09:05 PM)Darkfire Wrote: Ps. I could also make it out of a billboard, but I don't think they can be deactivated.
Make a switchable entity with a billboard attached to it.

02-26-2015, 01:43 AM
Find Reply
Mudbill Offline
Muderator

Posts: 3,833
Threads: 59
Joined: Apr 2013
Reputation: 177
#5
RE: (De)Activating ropes

You can also attach the billboard to a light and use FadeLightTo to fade the billboard out, either over time or instantly depending on the values you put.

02-26-2015, 08:48 AM
Find Reply
Darkfire Offline
Senior Member

Posts: 366
Threads: 21
Joined: May 2014
Reputation: 15
#6
RE: (De)Activating ropes

I'm having a problem with creating the entity. When I open the folder with it in LvlEditor it crashes. I have a billboard, body (material: generic_soft), and it's set to object-static. Perhaps it's because it lacks a mesh ?

02-26-2015, 04:06 PM
Find Reply
MrBehemoth Offline
Senior Member

Posts: 408
Threads: 19
Joined: Feb 2014
Reputation: 40
#7
RE: (De)Activating ropes

Yeah, it doesn't like entities without a mesh, so that could be it. Import the block_box mesh and set show/hide mesh in the properties.

02-26-2015, 05:56 PM
Find Reply
Daemian Offline
Posting Freak

Posts: 1,129
Threads: 42
Joined: Dec 2012
Reputation: 49
#8
RE: (De)Activating ropes

I would use a copy of the chain entity/staticObject with a rope's texture.

02-27-2015, 12:10 AM
Find Reply
Darkfire Offline
Senior Member

Posts: 366
Threads: 21
Joined: May 2014
Reputation: 15
#9
RE: (De)Activating ropes

That's an idea... gunna work on this right now

The block_box idea worked perfectly, problem solved.

(This post was last modified: 02-27-2015, 04:20 PM by Darkfire.)
02-27-2015, 03:35 PM
Find Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)