Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Privacy Policy | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


broken text when accessing PC terminals in Penumbra Black Plague
Marcin Offline
Junior Member

Posts: 5
Threads: 1
Joined: May 2010
Reputation: 0
#1
Solved: 3 Years, 8 Months, 2 Weeks ago broken text when accessing PC terminals in Penumbra Black Plague

[attachment=258]i have intel iMac 2.0GHZ graphics ATI RADEON 2600PRO
when i access PC terminal within the game -the screen is cut and i cannot read it
it gets me stuck in computer room, where i have to reprogram the circut cards as i cannot make menu selections as text is cut.
PLEASE help!
edit:i've added hpl file as attachment
05-14-2010, 08:13 PM
Find
Urkle Offline
FG - Associate

Posts: 1,172
Threads: 31
Joined: Jul 2006
Reputation: 21
#2
Solved: 3 Years, 8 Months, 2 Weeks ago RE: broken text when accessing PC terminals in Penumbra Black Plague

Can you add a saved game file? As I know the PC Terminal there worked before.. There's actually another post with a text wrapping bug with the journals.. So I'm wondering if it's related.

Developing away on one of
Multiple Macs running 10.6, 10.7, 10.8, and 10.9.
Linux, 8-core AMD, 8GB RAM, Fedora 18, nVidia 450 1GB
05-14-2010, 08:32 PM
Website Find
Marcin Offline
Junior Member

Posts: 5
Threads: 1
Joined: May 2010
Reputation: 0
#3
Solved: 3 Years, 8 Months, 2 Weeks ago RE: broken text when accessing PC terminals in Penumbra Black Plague

[attachment=259]i'll add all saves i have in a zip file-done
P.S. yes-i have journal error too!
EDIT: i've added a screen, so you could get better hang of what's the issue, and it's frustrating as it makes impossible completion of a game for which i've payed-i hope it's fixable issue
[attachment=260]
05-14-2010, 08:35 PM
Find
Urkle Offline
FG - Associate

Posts: 1,172
Threads: 31
Joined: Jul 2006
Reputation: 21
#4
Solved: 3 Years, 8 Months, 2 Weeks ago RE: broken text when accessing PC terminals in Penumbra Black Plague

Can you also post a screenshot showing the behavior??

Developing away on one of
Multiple Macs running 10.6, 10.7, 10.8, and 10.9.
Linux, 8-core AMD, 8GB RAM, Fedora 18, nVidia 450 1GB
05-14-2010, 08:42 PM
Website Find
Marcin Offline
Junior Member

Posts: 5
Threads: 1
Joined: May 2010
Reputation: 0
#5
Solved: 3 Years, 8 Months, 2 Weeks ago RE: broken text when accessing PC terminals in Penumbra Black Plague

umm...i just did....
it happens on all terminals i could use
all content that should display on terminal screen is snipped in same fashion-simply clicking in place where options should logically be-NO effect...
in case you missed it:
http://frictionalgames.com/forum/attachment.php?aid=260
as you can see this screen is taken from card reprogramming terminal-and without it game progression is impossibleSad
05-14-2010, 08:45 PM
Find
Urkle Offline
FG - Associate

Posts: 1,172
Threads: 31
Joined: Jul 2006
Reputation: 21
#6
Solved: 3 Years, 8 Months, 2 Weeks ago RE: broken text when accessing PC terminals in Penumbra Black Plague

OK.. don't see it here.. going to switch to the ATI card shortly to test there.. But can you try a different resolution and see if it still does it?

I seem to recall some weird issues on ATI cards that showed up at some resolutions like that..

Developing away on one of
Multiple Macs running 10.6, 10.7, 10.8, and 10.9.
Linux, 8-core AMD, 8GB RAM, Fedora 18, nVidia 450 1GB
05-14-2010, 09:14 PM
Website Find
Thomas Offline
Frictional Games

Posts: 2,634
Threads: 184
Joined: Apr 2006
Reputation: 68
#7
Solved: 3 Years, 8 Months, 2 Weeks ago RE: broken text when accessing PC terminals in Penumbra Black Plague

When trying new resolution, try a 4:3 one, such as 800x600
05-14-2010, 09:28 PM
Find
Marcin Offline
Junior Member

Posts: 5
Threads: 1
Joined: May 2010
Reputation: 0
#8
Solved: 3 Years, 8 Months, 2 Weeks ago RE: broken text when accessing PC terminals in Penumbra Black Plague

(05-14-2010, 09:28 PM)Thomas Wrote: When trying new resolution, try a 4:3 one, such as 800x600
ok, i'll try some other, i'll post the results here
quick test done-it works only in smallest resolution[640 one]Sad
i'd be delighted if some solution was made one day to play in al resolutions, as playing in 640 one is really uncomfortable....
05-14-2010, 10:15 PM
Find
Urkle Offline
FG - Associate

Posts: 1,172
Threads: 31
Joined: Jul 2006
Reputation: 21
#9
Solved: 3 Years, 8 Months, 2 Weeks ago RE: broken text when accessing PC terminals in Penumbra Black Plague

You are running the latest patch for BP (Or Collection if that's what you have)?

Developing away on one of
Multiple Macs running 10.6, 10.7, 10.8, and 10.9.
Linux, 8-core AMD, 8GB RAM, Fedora 18, nVidia 450 1GB
05-14-2010, 10:37 PM
Website Find
Marcin Offline
Junior Member

Posts: 5
Threads: 1
Joined: May 2010
Reputation: 0
#10
Solved: 3 Years, 8 Months, 2 Weeks ago RE: broken text when accessing PC terminals in Penumbra Black Plague

(05-14-2010, 10:37 PM)Urkle Wrote: You are running the latest patch for BP (Or Collection if that's what you have)?

collection-i've tried 1.1 patch-NO GOOD
so answer is yes-i have latest version to date
05-15-2010, 09:31 AM
Find




Users browsing this thread: 1 Guest(s)