Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Privacy Policy | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amnesia read GDI Generic and not my ATI card
Abdo Gm Offline
Junior Member

Posts: 2
Threads: 1
Joined: Sep 2010
Reputation: 0
#1
Solved: 2 Years, 3 Months, 3 Weeks ago Amnesia read GDI Generic and not my ATI card

there is a proplem that happen to me and this proplem make game not luanch the game the proplem is the game does not read my ATi HD4650 mobility radeon graphic card and read GDI Generic how can i make game read my graphic card , i am using laptop hp intel core2due p7550 ram 4gb ATI HD4650 mobility radeon windows 7 64 bit.


and when i press detect there is message appear say card is not listed, if i reach to how make the game write in its video device ATI HD4650 mobility radeon the game will run. so please i need help

note: i am using the latest drivers in in audio and in graphic cards and in directx and in physx and in keyboard in every thing .
09-13-2010, 05:58 AM
Find
Thomas Offline
Frictional Games

Posts: 2,634
Threads: 184
Joined: Apr 2006
Reputation: 68
#2
Solved: 2 Years, 3 Months, 3 Weeks ago RE: Amnesia read GDI Generic and not my ATI card

Check A.5:
http://www.frictionalgames.com/forum/thread-3754.html

There are three known ways to fix this.
09-13-2010, 06:45 AM
Find
Abdo Gm Offline
Junior Member

Posts: 2
Threads: 1
Joined: Sep 2010
Reputation: 0
#3
Solved: 2 Years, 3 Months, 3 Weeks ago RE: Amnesia read GDI Generic and not my ATI card

thanks so much thomas , this link was so helpful for me and the game now run good , the solution was in mobility modder way , i try it and the game read my graphic card finally , thank you again : D
09-13-2010, 04:41 PM
Find
amnesiauser9392 Offline
Junior Member

Posts: 14
Threads: 3
Joined: Jun 2011
Reputation: 0
#4
Solved: 2 Years, 3 Months, 3 Weeks ago RE: Amnesia read GDI Generic and not my ATI card

Hey, I have the exact same problem!!! I have the same card as well. A Radeon HD 4650, the game does not recognize the card and reads "GDI Generic" instead of "Radeon HD 4650"...etc.

Could you please tell me how you solved this problem?? It has been driving me nuts!! Please reply Sad
06-22-2011, 09:28 AM
Find
plutomaniac Offline
Super Moderator

Posts: 6,369
Threads: 45
Joined: May 2011
Reputation: 183
#5
Solved: 2 Years, 3 Months, 3 Weeks ago RE: Amnesia read GDI Generic and not my ATI card

You already have this topic opened and the answer you seek is in my last reply. It contains a link to the latest driver and everything that you should do there:

http://www.frictionalgames.com/forum/thr...l#pid77591

If you need more help, we will talk there. No need to unbury old topics.
06-22-2011, 10:46 AM
Find




Users browsing this thread: 1 Guest(s)