Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Privacy Policy | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Problem running Penumbra Overture
ilgufo Offline
Junior Member

Posts: 2
Threads: 1
Joined: Apr 2007
Reputation: 0
#1
Solved: 4 Years, 3 Months, 1 Week ago Problem running Penumbra Overture

Hi!
I'm trying the linux demo of Penumbra Overture but when I run it I get this error:

[matteo@archbox penumbra]$ ./penumbrademo
libGL warning: 3D driver claims to not support visual 0x42
Penumbra exited unexpectedly, please check
/home/matteo/.frictionalgames/Penumbra Overture/Episode1/hpl.log
for any error messages
Also try running
ulimit -c unlimited
And re-running Penumbra and try and recreate the error
then submit the generated core file or stack trace
/home/matteo/Programmi/penumbra

This is hpl.log:

-------- THE HPL ENGINE LOG ------------

Creating Engine Modules
--------------------------------------------------------
Creating graphics module
Creating system module
Creating resource module
Creating input module
Creating sound module
Creating physics module
Creating ai module
Creating scene module
--------------------------------------------------------

Initializing Resources Module
--------------------------------------------------------
Creating resource managers
Misc Creation
--------------------------------------------------------

Initializing Graphics Module
--------------------------------------------------------
Init low level graphics
Setting video mode: 800 x 600 - 32 bpp
ERROR: Could not set display mode setting a lower one!
FATAL ERROR: Unable to initialize display!
Deleting ATI shader to 0

I'm on a i686 system, archlinux and a prosavage as video card.

What's the problem?

Thanks,

ilgufo
04-01-2007, 03:50 PM
Find
Dark Offline
Senior Member

Posts: 701
Threads: 20
Joined: Jul 2006
Reputation: 0
#2
Solved: 4 Years, 3 Months, 1 Week ago RE: Problem running Penumbra Overture

the prosavagecard is the problem
i dont think its gonna work on that card

[Image: elfenliednx4.jpg]
04-01-2007, 04:06 PM
Find
ilgufo Offline
Junior Member

Posts: 2
Threads: 1
Joined: Apr 2007
Reputation: 0
#3
Solved: 4 Years, 3 Months, 1 Week ago RE: Problem running Penumbra Overture

Dark_Raver Wrote:the prosavagecard is the problem
i dont think its gonna work on that card

ok thanks Big Grin

i'll try penumbra on another pc...

regards,

ilgufo
04-01-2007, 05:18 PM
Find




Users browsing this thread: 1 Guest(s)