Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Newsletter | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Jump to the post that solved this thread.
Thread Closed 
[solved]Crashes during load
Author Message
zeroth
Unregistered

 
Post: #1
Solved: 1 Year, 7 Months, 3 Weeks, 10 Hours, 16 Minutes, 38 Seconds ago [solved]Crashes during load

MODERATOR NOTICE:
---------------------------
This is an issue with older file versions and sould be updated on all download sites. For those experience the error see this thread:
http://frictionalgames.com/forum/showthr...p?tid=1080
---------------------------

AMD64
Gentoo (Linux 2.6.20-gentoo-r8)
Penumbra DEMO

The game starts and gives me a black screen with the word "Loading" on it for about 8 seconds, then dissapears and leaves me back at my desktop without bothering to set the resolution back to normal.

I've symlinked the libraries included with the game to those compiled on my own system (32-bit) with gcc 4.1
05-25-2007 03:09 PM
Thomas Offline
Frictional Games

Posts: 2,634
Joined: Apr 2006
Reputation: 68
Post: #2
Solved: 1 Year, 7 Months, 3 Weeks, 10 Hours, 16 Minutes, 38 Seconds ago RE: Crashes during load

Make sure your graphics card drivers are up to date and try again.

What graphics card do you have btw?
05-25-2007 03:24 PM
Find all posts by this user
zeroth
Unregistered

 
Post: #3
Solved: 1 Year, 7 Months, 3 Weeks, 10 Hours, 16 Minutes, 38 Seconds ago RE: Crashes during load

nVidia GeForce 7950.

yes, the drivers are up to date.
05-25-2007 03:52 PM
Urkle Offline
FG - Associate

Posts: 1,172
Joined: Jul 2006
Reputation: 20
Post: #4
Solved: 1 Year, 7 Months, 3 Weeks, 10 Hours, 16 Minutes, 38 Seconds ago RE: Crashes during load

zeroth Wrote:AMD64
Gentoo (Linux 2.6.20-gentoo-r8)
Penumbra DEMO

The game starts and gives me a black screen with the word "Loading" on it for about 8 seconds, then dissapears and leaves me back at my desktop without bothering to set the resolution back to normal.

I've symlinked the libraries included with the game to those compiled on my own system (32-bit) with gcc 4.1

Did you try running the game with the provided libs?
Also, can you attach a copy of your hpl.log (located in ~/.frictionalgames/Penumbra Overture/Episode1)

Developing away on one of
Multiple Macs running 10.6, 10.7, 10.8, and 10.9.
Linux, 8-core AMD, 8GB RAM, Fedora 18, nVidia 450 1GB
05-25-2007 03:59 PM
Visit this user's website Find all posts by this user
zeroth
Unregistered

 
Post: #5
Solved: 1 Year, 7 Months, 3 Weeks, 10 Hours, 16 Minutes, 38 Seconds ago RE: Crashes during load

I just tried a fresh install of Penumbra with the provided libs, and it does the same thing.

this thing wouldn't let me attach the file :-)

so here is hpl.log:

-------- THE HPL ENGINE LOG ------------

Creating Engine Modules
--------------------------------------------------------
Creating graphics module
Creating system module
Creating resource module
Creating input module
Creating sound module
Creating physics module
Creating ai module
Creating scene module
--------------------------------------------------------

Initializing Resources Module
--------------------------------------------------------
Creating resource managers
Misc Creation
--------------------------------------------------------

Initializing Graphics Module
--------------------------------------------------------
Init low level graphics
Setting video mode: 800 x 600 - 32 bpp
Init Glee...OK
Setting up OpenGL
  Max texture image units: 16
  Max texture coord units: 8
  Two sided stencil: 1
  Vertex Buffer Object: 1
  Anisotropic filtering: 1
  Max Anisotropic degree: 16
  Multisampling: 1
  Vertex Program: 1
  Fragment Program: 1
  NV Register Combiners: 1
  NV Register Combiners Stages: 8
  ATI Fragment Shader: 0
Creating graphic systems
  Creating Renderer2D
  Renderer2D created
  Creating Renderer3D
   Load Renderer3D gpu programs:
    Extrude
    Diffuse
    Fog
   Creating fog textures: Solid Additive Alpha
   init sky box
  Renderer3D created
Creating screen buffers size 800.000000 : 600.000000
Creating programs
  RendererPostEffects created
Adding engine materials
--------------------------------------------------------

Initializing Sound Module
--------------------------------------------------------
Initializing OpenAL.
  Trying to open audio device... Success!
  Device name:
  OpenAL Version Supported: 1.0
  Number of channels: 32
--------------------------------------------------------

Initializing Game Module
--------------------------------------------------------
Adding engine updates
Initializing script functions
--------------------------------------------------------

User Initialization
--------------------------------------------------------
Trying to load vertex program!
Success!
ERROR: Couldn't load image 'player_crosshair_cross'
FATAL ERROR: Couldn't load image 'player_crosshair_cross'!
Deleting ATI shader to 0
05-26-2007 12:20 AM
Luis Offline
Frictional Games

Posts: 276
Joined: Jun 2006
Reputation: 9
Post: #6
Solved: 1 Year, 7 Months, 3 Weeks, 10 Hours, 16 Minutes, 38 Seconds ago RE: Crashes during load

Check this thread and see if that helps Smile

EOF
05-26-2007 12:46 AM
Find all posts by this user
Urkle Offline
FG - Associate

Posts: 1,172
Joined: Jul 2006
Reputation: 20
Post: #7
Solved: 1 Year, 7 Months, 3 Weeks, 10 Hours, 16 Minutes, 38 Seconds ago RE: Crashes during load

zeroth Wrote:I just tried a fresh install of Penumbra with the provided libs, and it does the same thing.

this thing wouldn't let me attach the file :-)

so here is hpl.log:

ERROR: Couldn't load image 'player_crosshair_cross'
FATAL ERROR: Couldn't load image 'player_crosshair_cross'!
Deleting ATI shader to 0

Where / When did you download that? If you downloaded the demo after the 18th, that was fixed.. But if there is still a demo installer with this issues on a mirror somewhere they need to be notified to update their copy..

Developing away on one of
Multiple Macs running 10.6, 10.7, 10.8, and 10.9.
Linux, 8-core AMD, 8GB RAM, Fedora 18, nVidia 450 1GB
05-26-2007 01:26 AM
Visit this user's website Find all posts by this user
zeroth
Unregistered

 
Post: #8
Solved: 1 Year, 7 Months, 3 Weeks, 10 Hours, 16 Minutes, 38 Seconds ago RE: Crashes during load

I don't recall where I downloaded it, but it was very recently (days ago).

I'm downloading http://38.118.213.166/agfdbajtzi+/pub2/P...-101.sh/X6 right now (filefront mirror). I'll post again when I try to run it.

it was probably one of the official mirrors that I originally downloaded from.
05-26-2007 05:06 AM
zeroth
Unregistered

 
Post: #9
Solved: 1 Year, 7 Months, 3 Weeks, 10 Hours, 16 Minutes, 38 Seconds ago RE: Crashes during load

yeah, I get the same error. I'll try a different mirror.
05-26-2007 05:12 AM
zeroth
Unregistered

 
Post: #10
Solved: 1 Year, 7 Months, 3 Weeks, 10 Hours, 16 Minutes, 38 Seconds ago RE: Crashes during load

downloaded from http://www.3ddownloads.com/Adventure/Pen...o-1.0.1.sh

checksum failed.

I downloaded it again, and the checksum failed again. same checksum as the previous attempt, so I assume thats a screwed up file too.

...trying a different mirror

edit:

gamershell.com is at 200/200 users, so I can't download from there either.

I'm out of options, unless I go get a bit torrent client. sigh.

edit:

I'm just gunna download the bitmap from http://frictionalgames.com/forum/showthr...p?tid=1080

edit:

works now, thanks. :-)
05-26-2007 05:27 AM
Jump to the post that solved this thread.
Thread Closed 




User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)