Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Newsletter | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Work in progress Non-Active Entity is active ingame
Author Message
MacKetchup Offline
Junior Member

Posts: 25
Joined: Apr 2013
Reputation: 0
Post: #1
Non-Active Entity is active ingame

I have disabled every entity i want unactive. But when i enter my custom story they are enabled and fully visable.

Thanks on Beforehand
04-17-2014 06:37 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Mudbill Offline
Posting Freak

Posts: 3,572
Joined: Apr 2013
Reputation: 167
Post: #2
RE: Non-Active Entity is active ingame

Some entities are of Static type, which means you can not interact with them or script with them. What you can do to counter this is to open the entity in your model editor and go to Edit > User Defined Variables. At the top is type and sub type, which probably says StaticProp and blank. Change it to (type) Entity and (sub type) Static instead, and that should allow you to do things with it. Save as a new entity in the same location, and copy the .ent file into your custom story's folder as well.

For example:
Amnesia root\entities\cloth\cloth_pile01_dyn.ent
Amnesia root\custom_stories\YourStory\entities\cloth_pile01_dyn.ent


(I don't remember if that was the name of it, but I think the cloth pile is one entity acting like this.)

04-17-2014 07:18 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
MacKetchup Offline
Junior Member

Posts: 25
Joined: Apr 2013
Reputation: 0
Post: #3
RE: Non-Active Entity is active ingame

(04-17-2014 07:18 PM)Mudbill Wrote:  Some entities are of Static type, which means you can not interact with them or script with them. What you can do to counter this is to open the entity in your model editor and go to Edit > User Defined Variables. At the top is type and sub type, which probably says StaticProp and blank. Change it to (type) Entity and (sub type) Static instead, and that should allow you to do things with it. Save as a new entity in the same location, and copy the .ent file into your custom story's folder as well.

For example:
Amnesia root\entities\cloth\cloth_pile01_dyn.ent
Amnesia root\custom_stories\YourStory\entities\cloth_pile01_dyn.ent


(I don't remember if that was the name of it, but I think the cloth pile is one entity acting like this.)

im using the on called armor. Which just is a stand with armor on it
04-17-2014 07:40 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
MsHannerBananer Offline
Member

Posts: 218
Joined: Sep 2013
Reputation: 10
Post: #4
RE: Non-Active Entity is active ingame

This should go into development support next time. Big Grin

You're setting them to inactive via the level editor, right?

I know it's a drawn out step, but have you tried to set your statues inactive via script instead?

EDIT: Do you have the entities set to static in the level editor? That can conflict with deactivating the entities.

(This post was last modified: 04-17-2014 07:54 PM by MsHannerBananer.)
04-17-2014 07:52 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
MacKetchup Offline
Junior Member

Posts: 25
Joined: Apr 2013
Reputation: 0
Post: #5
RE: Non-Active Entity is active ingame

How do i know if they are static or not ?
04-18-2014 12:40 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Neelke Offline
Senior Member

Posts: 667
Joined: Apr 2013
Reputation: 26
Post: #6
RE: Non-Active Entity is active ingame

If in User Defined Varibles the type is "StaticProp".

Derp.
04-18-2014 01:02 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 




User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)