Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Newsletter | Dev Blog | Dev Wiki | Support


Jump to the post that solved this thread.
Thread Closed 
Cannot load the game
Author Message
Krizt0 Offline
Junior Member

Posts: 9
Joined: Mar 2007
Reputation: 0
Post: #11
Solved: 9 Months, 4 Weeks, 21 Hours, 26 Minutes, 12 Seconds ago RE: Cannot load the game

Edited my previous post with the logg ^^
03-30-2007 10:56 PM
Find all posts by this user
Thomas Offline
Frictional Games

Posts: 2,456
Joined: Apr 2006
Reputation: 44
Post: #12
Solved: 9 Months, 4 Weeks, 21 Hours, 26 Minutes, 12 Seconds ago RE: Cannot load the game

Checking code and now I know where it crashes, but it is quite strange. Seems to be at a buffer swap.

Do you know if the 2006 Tech Demo runs on your computer?

Could you try open settings.cfg (found in "My Documents/Penumbra Overture/Episode 1") and try setting Fullscreen to false?
03-30-2007 11:04 PM
Find all posts by this user
Krizt0 Offline
Junior Member

Posts: 9
Joined: Mar 2007
Reputation: 0
Post: #13
Solved: 9 Months, 4 Weeks, 21 Hours, 26 Minutes, 12 Seconds ago RE: Cannot load the game

Ill try Tech demo in a sec, and i dont seem to have settings.cfg in "My Documents/Penumbra Overture/Episode 1" ....only hpl.log and hpl_update.log which is empty

Edit: Nope, nothing works. Sad
(This post was last modified: 03-30-2007 11:22 PM by bengaltgrs.)
03-30-2007 11:05 PM
Find all posts by this user
Thomas Offline
Frictional Games

Posts: 2,456
Joined: Apr 2006
Reputation: 44
Post: #14
Solved: 9 Months, 4 Weeks, 21 Hours, 26 Minutes, 12 Seconds ago RE: Cannot load the game

copy default_settings.cfg, found in redist/config where you installed the game, to "My Documents/Penumbra Overture/Episode 1" and rename it to settings.cfg. Now you can try to set fullscreen to false.
03-30-2007 11:42 PM
Find all posts by this user
Krizt0 Offline
Junior Member

Posts: 9
Joined: Mar 2007
Reputation: 0
Post: #15
Solved: 9 Months, 4 Weeks, 21 Hours, 26 Minutes, 12 Seconds ago RE: Cannot load the game

I think i goofed....i downloaded the DEMO from the site, not the Tech demo....

Although, copying and renaming settings didin't help.....waiting on the Tech demo now..

Penumbra_Full_1.1.zip

50% complete...slow download speed >_>
(This post was last modified: 03-31-2007 12:04 AM by bengaltgrs.)
03-30-2007 11:51 PM
Find all posts by this user
Thomas Offline
Frictional Games

Posts: 2,456
Joined: Apr 2006
Reputation: 44
Post: #16
Solved: 9 Months, 4 Weeks, 21 Hours, 26 Minutes, 12 Seconds ago RE: Cannot load the game

Quote:Although, copying and renaming settings didin't help

Did you change fullscreen to false?
03-31-2007 12:10 AM
Find all posts by this user
Wolfgang
Unregistered

 
Post: #17
Solved: 9 Months, 4 Weeks, 21 Hours, 26 Minutes, 12 Seconds ago RE: Cannot load the game

Thomas Wrote:Go to "My Documents/Penumbra Overture/Episode 1" and copy the contents of hpl.log here.

Do not rely on what vista tells you. Go to nvidias site and get the latest drivers to be sure.

I installed new drivers, but with the same result. There is no hpl.log on my entire disc! Also no "My Documents/Penumbra Overture/Episode 1" folder. Maybe Penumbra didn't create it because I have the German edition of Vista? Another problem: I tried to start Penumbra as administrator (rightclick mouse) and now it wants an activation-code and I don't know how to reset this.
03-31-2007 12:25 AM
Thomas Offline
Frictional Games

Posts: 2,456
Joined: Apr 2006
Reputation: 44
Post: #18
Solved: 9 Months, 4 Weeks, 21 Hours, 26 Minutes, 12 Seconds ago RE: Cannot load the game

Wolfgang:
Strange... from where did you get the game?
03-31-2007 12:30 AM
Find all posts by this user
Krizt0 Offline
Junior Member

Posts: 9
Joined: Mar 2007
Reputation: 0
Post: #19
Solved: 9 Months, 4 Weeks, 21 Hours, 26 Minutes, 12 Seconds ago RE: Cannot load the game

Yes i did..

Tech Demo didn't work....all same....

Opens up Windowed window SDL_app and closes quickly afterwards....

I'm guessing my 64bit windows or realtek audio is causing this behaviour
03-31-2007 12:38 AM
Find all posts by this user
Thomas Offline
Frictional Games

Posts: 2,456
Joined: Apr 2006
Reputation: 44
Post: #20
Solved: 9 Months, 4 Weeks, 21 Hours, 26 Minutes, 12 Seconds ago RE: Cannot load the game

I do not think it is an audio problem since tech demo and overture use different lowlevel sound libs.

Might be some 64bit driver issue. How are other OpenGL games working? Can you run Doom3?
03-31-2007 12:45 AM
Find all posts by this user
Jump to the post that solved this thread.
Thread Closed 




User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)