Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Newsletter | Dev Blog | Dev Wiki | Support


Thread Closed 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Not starting
Author Message
Wiisper Offline
Junior Member

Posts: 21
Joined: Jun 2011
Reputation: 0
Post: #41
Solved: 5 Months, 4 Weeks, 1 Day, 13 Hours, 34 Minutes, 46 Seconds ago RE: Not starting

(06-21-2011 04:05 PM)plutomaniac Wrote:  
(06-21-2011 03:00 PM)Wiisper Wrote:  
(06-21-2011 02:55 PM)plutomaniac Wrote:  with all these things, I'm lost. What's the problem again? Has it changed at all?

Lol, the problem is that the launcher.exe doesn't even start up it does nothing. And amnesia.exe shows a black screen followed by a black box error.

Nothing has changed
Strange, when i disable the drivers for my graphic card the launcher works but i still get the same error when trying to launch the game

When you disable them? What do you mean? Do you by any chance have another embedded/integrated graphics card like Intel for example? When the launcher started, what graphics card did it show?

in the device manager i can disable the ati radeon mobility hd5470 drivers. The launcher then says: "last settings crashed the game, falling back to defaults" and then the launcher shows GDI generic as video device.
When I click "detect" it says: "card not listed, assuming medium settings"

And I don't think i have a integrated/embedded graphics card, it doesn't show up anywhere. How do I test if i have one?

Edit: on the Intel page it says there is no integrated graphics
(This post was last modified: 06-21-2011 04:20 PM by Wiisper.)
06-21-2011 04:15 PM
Find all posts by this user
plutomaniac Offline
Super Moderator

Posts: 5,938
Joined: May 2011
Reputation: 171
Post: #42
Solved: 5 Months, 4 Weeks, 1 Day, 13 Hours, 34 Minutes, 46 Seconds ago RE: Not starting

GDI generic is...nothing. Actually this is the lowest default graphics just to run Windows, maybe a movie and see what the screen displays. So, it seems that the launcher will not run with your default gpu card which is HD5470. At least we found the problem. That should be drivers problem. Are you sure you are running Catalyst 11.6 which is the latest?

Do this: Download Driver Sweeper
Make sure you are still on GDI Generic. If not, uninstall the AMD drivers.
Select all ATI, AMD, NVIDIA traces and if it founds something delete them all.
Reboot your system and then download this:

http://sites.amd.com/us/game/downloads/P...n7-64.aspx

After installation reboot your system again. Make sure that in device manager your AMD card appears and try launching the launcher again.

[Image: jxvp.jpg]
06-21-2011 07:28 PM
Find all posts by this user
Wiisper Offline
Junior Member

Posts: 21
Joined: Jun 2011
Reputation: 0
Post: #43
Solved: 5 Months, 4 Weeks, 1 Day, 13 Hours, 34 Minutes, 46 Seconds ago RE: Not starting

Holy banana apeshit horse balls, it worked.

Thank you very much, this is one of the fastest support that I ever had
06-21-2011 07:47 PM
Find all posts by this user
plutomaniac Offline
Super Moderator

Posts: 5,938
Joined: May 2011
Reputation: 171
Post: #44
Solved: 5 Months, 4 Weeks, 1 Day, 13 Hours, 34 Minutes, 46 Seconds ago RE: Not starting

AT LAST!!! I was getting crazy here. Mmm, maybe I could use that in the future. The problem must be problematic current drivers. Did you previously had catalyst 11.6 or you installed it now for the first time? Anyway, have fun playing the game!

[Image: jxvp.jpg]
06-21-2011 08:29 PM
Find all posts by this user
Wiisper Offline
Junior Member

Posts: 21
Joined: Jun 2011
Reputation: 0
Post: #45
Solved: 5 Months, 4 Weeks, 1 Day, 13 Hours, 34 Minutes, 46 Seconds ago RE: Not starting

(06-21-2011 08:29 PM)plutomaniac Wrote:  AT LAST!!! I was getting crazy here. Mmm, maybe I could use that in the future. The problem must be problematic current drivers. Did you previously had catalyst 11.6 or you installed it now for the first time? Anyway, have fun playing the game!

I had installed 11.6 but something must went wrong.
06-21-2011 09:59 PM
Find all posts by this user
plutomaniac Offline
Super Moderator

Posts: 5,938
Joined: May 2011
Reputation: 171
Post: #46
Solved: 5 Months, 4 Weeks, 1 Day, 13 Hours, 34 Minutes, 46 Seconds ago RE: Not starting

never mind, have fun with the game. If you need anything else, we're here! Smile

[Image: jxvp.jpg]
06-21-2011 10:45 PM
Find all posts by this user
Thread Closed 




User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)