Frictional Games Forum
Black screen after logo seconds after launching game - Printable Version

+- Frictional Games Forum (https://www.frictionalgames.com/forum)
+-- Forum: Technical Support (https://www.frictionalgames.com/forum/forum-57.html)
+--- Forum: Technical Support - Amnesia: A Machine for Pigs (https://www.frictionalgames.com/forum/forum-52.html)
+---- Forum: Mac - AMFP (https://www.frictionalgames.com/forum/forum-54.html)
+---- Thread: Black screen after logo seconds after launching game (/thread-25526.html)



Black screen after logo seconds after launching game - platelminto - 06-21-2014

Basically I have already read the troubleshooting guide, and my problem was included but both the fixes (turning off SSAO & checked if my graphic card was updated) didn't work, the game still gives me a black screen seconds after it launches. I tried restarting Steam, changing a few of the settings, nothing. I read I should check that my DPI is at 100% but I do not know what that means or where to change it, since I couldn't find it in the game settings panel. My drivers have OpenGL, I have a Mac OS X 10.9.3 and I've downloaded the game an hour ago. Anyone got any ideas on a fix?

Thanks for reading,
platelminto.


RE: Black screen after logo seconds after launching game - plutomaniac - 06-21-2014

Thank you for reading the troubleshooting guides, most people ignore them. As mentioned at Problem X though, attach HPL.log after the crash occurs.

Moved to MAC section. The DPI option is for Windows systems only so it makes sense not being able to find it.


RE: Black screen after logo seconds after launching game - platelminto - 06-21-2014

Sorry, didn't read that last part. Here's the HPL.log (attachment)


RE: Black screen after logo seconds after launching game - plutomaniac - 06-22-2014

Have you tried a steam file integrity check first?


RE: Black screen after logo seconds after launching game - polyrhythmic81 - 06-30-2014

i had the same issue. disabling the steam overlay worked for me.

(06-30-2014, 01:58 AM)polyrhythmic81 Wrote: i had the same issue. disabling the steam overlay worked for me.

i have a late 2013 15" macbook pro retina with the nVidia GT 750M. running OS X 10.9.3, downloaded the game on steam, obviously. I had the same issue in Dark Descent, and disabling the overlay fixed that as well.