Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Privacy Policy | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


The demo doesn't work
Gwl Offline
Junior Member

Posts: 4
Threads: 1
Joined: Jan 2008
Reputation: 0
#1
Solved: 4 Years, 4 Months, 2 Weeks ago The demo doesn't work

Hello !

My case :
PPC G5 2x 2Ghz / Mac OS 10.4.3 / 1,5G ram / GeForce6600LE.

When i click on the demo, i have a black screen, and an immediate return to the finder.

These are the crash report i have found, i don't know if it can help :

"Jan 12 22:20:02 power-mac-g5-Gwl crashdump[405]: PenumbraDemo crashed
Jan 12 22:20:03 power-mac-g5-Gwl crashdump[405]: crash report written to: /Users/Gwl/Library/Logs/CrashReporter/PenumbraDemo.crash.log
terminate called after throwing an instance of 'std::logic_error'
what(): basic_string::_S_construct NULL not valid
2008-01-12 22:30:47.896 Finder[200] CFLog (0):
CFPropertyListCreateFromXMLData(): plist parse failed; the data is not proper UTF-8. The file name for this data could be:
Contents/Info.plist -- file://localhost/Applications/Penumbra%20Overture%20Episode%201%20Demo/PenumbraDemo.app/
The parser will retry as in 10.2, but the problem should be corrected in the plist.
2008-01-12 22:30:48.940 Finder[200] CFLog (0):
CFPropertyListCreateFromXMLData(): plist parse failed; the data is not proper UTF-8. The file name for this data could be:
Contents/Info.plist -- file://localhost/Applications/Penumbra%20Overture%20Episode%201%20Demo/PenumbraDemo.app/
The parser will retry as in 10.2, but the problem should be corrected in the plist.
2008-01-12 22:39:34.459 DiskImages UI Agent[430] Could not find image named 'background'.
2008-01-12 22:40:19.620 Finder[200] CFLog (0):
CFPropertyListCreateFromXMLData(): plist parse failed; the data is not proper UTF-8. The file name for this data could be:
Contents/Info.plist -- file://localhost/Applications/Penumbra%20Overture%20Episode%201%20Demo/PenumbraDemo.app/
The parser will retry as in 10.2, but the problem should be corrected in the plist.
Jan 12 22:40:26 power-mac-g5-Gwl crashdump[443]: PenumbraDemo crashed
Jan 12 22:40:27 power-mac-g5-Gwl crashdump[443]: crash report written to: /Users/Gwl/Library/Logs/CrashReporter/PenumbraDemo.crash.log
Jan 12 22:49:29 power-mac-Gwl crashdump[456]: PenumbraDemo crashed
Jan 12 22:49:30 power-mac-Gwl crashdump[456]: crash report written to: /Users/Gwl/Library/Logs/CrashReporter/PenumbraDemo.crash.log"

Does it make some sense for you ?
Thanks for the help, if you can !

Bye
G
01-12-2008, 10:57 PM
Find
Urkle Offline
FG - Associate

Posts: 1,172
Threads: 31
Joined: Jul 2006
Reputation: 21
#2
Solved: 4 Years, 4 Months, 2 Weeks ago RE: The demo doesn't work

Can you attach the PenumbraDemo.crash.log?

Developing away on one of
Multiple Macs running 10.6, 10.7, 10.8, and 10.9.
Linux, 8-core AMD, 8GB RAM, Fedora 18, nVidia 450 1GB
01-13-2008, 12:09 AM
Website Find
Gwl Offline
Junior Member

Posts: 4
Threads: 1
Joined: Jan 2008
Reputation: 0
#3
Solved: 4 Years, 4 Months, 2 Weeks ago RE: The demo doesn't work

Here it is
[attachment=406]
01-13-2008, 09:30 AM
Find
Gwl Offline
Junior Member

Posts: 4
Threads: 1
Joined: Jan 2008
Reputation: 0
#4
Solved: 4 Years, 4 Months, 2 Weeks ago RE: The demo doesn't work

Hi,

anything new ? ideas ?
I'm longing to play and hope it will be possible !

Thanks
G
01-16-2008, 11:25 AM
Find
jens Offline
Frictional Games

Posts: 4,093
Threads: 199
Joined: Apr 2006
Reputation: 202
#5
Solved: 4 Years, 4 Months, 2 Weeks ago RE: The demo doesn't work

It seems the game is crashing in the audio. Have you managed to start the game at all? If you have and you also changed some settings, maybe enabled hardward in the sound settings? Then that could be the cause.

If so go to ~/Library/Preferences/Frictional Games/Penumbra Overture/Episode1/ and delete the settings.cfg file and start the game again.

If not, try to update to the latest version of 10.4? You seem to be running 10.4.3?
01-16-2008, 12:54 PM
Website Find
Gwl Offline
Junior Member

Posts: 4
Threads: 1
Joined: Jan 2008
Reputation: 0
#6
Solved: 4 Years, 4 Months, 2 Weeks ago RE: The demo doesn't work

jens Wrote:It seems the game is crashing in the audio. Have you managed to start the game at all? If you have and you also changed some settings, maybe enabled hardward in the sound settings? Then that could be the cause.

If so go to ~/Library/Preferences/Frictional Games/Penumbra Overture/Episode1/ and delete the settings.cfg file and start the game again.

If not, try to update to the latest version of 10.4? You seem to be running 10.4.3?

Hi Jens, thanks for aswering.

No i didn't touched a thing in the game audio settings, as i said, when i launch the demo I just have a black screen for 2 seconds and then a return to the finder.

If it's maybe a sound problem could i changed something on my Mac audio settings ?

About the update, i'm not very hot for it ... i have so many jobs on my computer and i often read many bad scary things on forums about "troubles after updating" ... Plus the 10.4.11 has a very bad reputation ....

I hope it's not THE only solution for having a chance to play your game ...

Well, if you have other ideas or solutions for me that would be huge...
otherwise i'll wait one more year, when i'll buy a new computer.
And i'll play your game for sure. It really sounds freaking cool

Bye
01-16-2008, 05:48 PM
Find
Buckie Offline
Junior Member

Posts: 9
Threads: 2
Joined: Jan 2008
Reputation: 0
#7
Solved: 4 Years, 4 Months, 2 Weeks ago RE: The demo doesn't work

It might just help... don't count on it though.
Try creating a new user and login as that user, try running the demo again.
01-16-2008, 11:08 PM
Find




Users browsing this thread: 1 Guest(s)