Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Privacy Policy | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wall Entity
ShyGuySays Offline
Junior Member

Posts: 13
Threads: 3
Joined: Jul 2012
Reputation: 0
#1
Wall Entity

I'm trying to make a wall entity. I already followed the model tutorial for making a static object into an entity by giving it a body. I'm not sure if I did it wrong or if I saved it in the wrong place. Can anyone help me with this?
07-16-2012, 05:06 AM
Find Reply
Statyk Offline
Schrödinger's Mod

Posts: 4,390
Threads: 72
Joined: Sep 2011
Reputation: 241
#2
RE: Wall Entity

Not enough information to understand what your issue is.

Hitting "File > Save as..." should save the file as a .ent.
07-16-2012, 05:17 AM
Find Reply
ShyGuySays Offline
Junior Member

Posts: 13
Threads: 3
Joined: Jul 2012
Reputation: 0
#3
RE: Wall Entity

Sorry, my problem is I can't find it when going through entities. What would be the best place to save it to make sure its working?
07-16-2012, 05:24 AM
Find Reply
Obliviator27 Offline
Posting Freak

Posts: 792
Threads: 10
Joined: Jul 2011
Reputation: 66
#4
RE: Wall Entity

I find it's usually best to create a new folder in the "entities" folder, and call it something like CustomEntities.

07-16-2012, 05:31 AM
Find Reply
ShyGuySays Offline
Junior Member

Posts: 13
Threads: 3
Joined: Jul 2012
Reputation: 0
#5
RE: Wall Entity

The folder doesn't show up in entities.
07-16-2012, 05:49 AM
Find Reply
Traggey Offline
is mildly amused

Posts: 3,256
Threads: 73
Joined: Feb 2012
Reputation: 185
#6
RE: Wall Entity

Do you actually have the .ent and .dae in the new entity folder?
07-16-2012, 08:44 AM
Find Reply
ShyGuySays Offline
Junior Member

Posts: 13
Threads: 3
Joined: Jul 2012
Reputation: 0
#7
RE: Wall Entity

I need the .dae too? Am I supposed to save it as the original .dae, or the edited one that I also save as the .ent?
07-16-2012, 07:20 PM
Find Reply
Your Computer Offline
SCAN ME!

Posts: 3,456
Threads: 32
Joined: Jul 2011
Reputation: 235
#8
RE: Wall Entity

If you're converting an original Amnesia wall, then you won't need to copy over the original DAE file. Also, check to see if you have any of your files somewhere in C:\Users\<username>\AppData\Local\VirtualStore.

Tutorials: From Noob to Pro
(This post was last modified: 07-16-2012, 08:10 PM by Your Computer.)
07-16-2012, 08:10 PM
Website Find Reply
ShyGuySays Offline
Junior Member

Posts: 13
Threads: 3
Joined: Jul 2012
Reputation: 0
#9
RE: Wall Entity

(07-16-2012, 08:10 PM)Your Computer Wrote: If you're converting an original Amnesia wall, then you won't need to copy over the original DAE file. Also, check to see if you have any of your files somewhere in C:\Users\\AppData\Local\VirtualStore.
I have the original Amnesia, not the steam one.</username>

</username>
Still can't find my converted wall. Will the "Custom Entities" still show up on the list even if the wall isn't working? Because I can't find it on the list of entities.</username>

Edit: I think I did something wrong in making the wall. I tried saving it in my custom story in a folder "obstacles" (so it would show up under obstacles, seeing as that is how I got my edited monster to work in the "enemy" folder) and it still won't show up.
(This post was last modified: 07-16-2012, 09:02 PM by ShyGuySays.)
07-16-2012, 08:54 PM
Find Reply
ShyGuySays Offline
Junior Member

Posts: 13
Threads: 3
Joined: Jul 2012
Reputation: 0
#10
RE: Wall Entity

Sorry to bump this, but I've still had no help. I'm trying to make a wall entity from the castle default wall. I don't know if I made it wrong in the model editor or if there's another problem, but I gave it a body, did something with mesh, and saved it as .ent. Can anybody help?
07-20-2012, 01:21 AM
Find Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)