Facebook Twitter YouTube Frictional Games | Forum | Privacy Policy | Dev Blog | Dev Wiki | Support | Gametee


Lagged sound in recompiled Penumbra
TheWilfen Offline
Junior Member

Posts: 3
Threads: 1
Joined: Mar 2014
Reputation: 0
#1
Lagged sound in recompiled Penumbra

I compiled penumbra overture using JKO's guide (tried with debug and release, used new OALwrapper cause old one don't compile) and when i start game the music in menu is verry lagged. It's not soundcard/drivers problem cause it works normally when launched with official EXE.
03-02-2014, 07:47 PM
Find Reply
Urkle Offline
FG - Associate

Posts: 1,172
Threads: 31
Joined: Jul 2006
Reputation: 21
#2
RE: Lagged sound in recompiled Penumbra

by "lagged" do you mean choppy? Old OALWrapper vs new OALWrapper there was a change in how the streaming buffer was defined.. previously it was defined in 4K chunks and now it's defined in bytes. So you will need to adjust that part of the Overture/HPL1 code to specify a larger value.

Developing away on one of
Multiple Macs running 10.6, 10.7, 10.8, and 10.9.
Linux, 8-core AMD, 8GB RAM, Fedora 18, nVidia 450 1GB
03-02-2014, 09:19 PM
Website Find Reply
TheWilfen Offline
Junior Member

Posts: 3
Threads: 1
Joined: Mar 2014
Reputation: 0
#3
RE: Lagged sound in recompiled Penumbra

Thanks it worked Big Grin, should i upload code somewhere or make a pull request???
03-03-2014, 09:48 PM
Find Reply
Urkle Offline
FG - Associate

Posts: 1,172
Threads: 31
Joined: Jul 2006
Reputation: 21
#4
RE: Lagged sound in recompiled Penumbra

(03-03-2014, 09:48 PM)TheWilfen Wrote: Thanks it worked Big Grin, should i upload code somewhere or make a pull request???
Sure

Developing away on one of
Multiple Macs running 10.6, 10.7, 10.8, and 10.9.
Linux, 8-core AMD, 8GB RAM, Fedora 18, nVidia 450 1GB
03-03-2014, 09:54 PM
Website Find Reply
TheWilfen Offline
Junior Member

Posts: 3
Threads: 1
Joined: Mar 2014
Reputation: 0
#5
RE: Lagged sound in recompiled Penumbra

Also i have one more question, cause i don't wanna open new topic, do you remember in what version of maya maps/models where created???
03-04-2014, 09:06 PM
Find Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)